themagericht


themagericht 1.0

gericht op een thema of op thema's; afgestemd op een bepaald thema of op thema's

Algemene voorbeelden


Hun eigen spel brengt ze van land tot land waarbij ze kennis maken met leeftijdsgenoten en hun manier van spelen en leven. Een diversiteit van activiteiten, al of niet themagericht, waarbij gezellig samenspel en samenzijn heel belangrijk is.

http://www.jongnederland.nl/

Steeds meer mensen tonen aandacht voor de historie van hun omgeving. Velen zijn ook bereid om zich daarin te verdiepen, maar alleen als dit kan op de manier die tegenwoordig gangbaar is: via onder andere themagerichte zoeksystemen en digitale toegangen.

http://www.minocw.nl/archieven/archief.pdf,

Evaluaties waren in het algemeen positief tot zeer positief: men had meer behoefte aan dit soort themagerichte vormingen, men vond de praktijkgerichte regionale formule zeer geschikt en de uitdieping vanuit verschillende invalshoeken verrijkend.

http://www.eetstoornis.be/pr_project1_Vlaamse_Gemeenschap.htm,

Ook andere teksten en documenten kunnen in zo een dynamisch interpretatiekader een functie vervullen, zoals veld- of themagerichte richtlijnen en protocollen, wetteksten of samenvattingen daarvan.

http://www.psynip.nl/leden/ethiek/nbctoel.htm

Alle jongeren kunnen aan commissies en werkgroepen deelnemen. Themagericht worden jongeren hiervoor benaderd.

http://www.jeugdraad.nl/chapter/documenten/documenten1.html

De invulling van het programma was themagericht en niet spoorgericht. De cursisten kregen als opdracht om hun eindproject in een artikelvorm te gieten.

http://www.vocb.be/files/bibaanwinsten99.pdf,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een themagerichte aanpak
  • een themagerichte insteek
  • een themagerichte opzet

De minister van OCW heeft NWO, KNAW en VSNU gevraagd om voor deze uitbreiding een voorstel uit te werken. In het najaar zal dit voorstel beschikbaar zijn. Te verwachten valt dat de organisaties daarbij mede een themagerichte insteek zullen kiezen.

http://www.minocw.nl/genomics/notabiotech.pdf,

Door de flexibele en themagerichte opzet kunt u die modules kiezen die het beste aansluiten bij uw opleidingsvraag.

http://www.vob.nl/

De uitdrukkelijke bedoeling is het lezen te bevorderen, door een kleine beloning te stellen op het lezen van een van tevoren vastgesteld aantal boeken. Gekozen wordt voor een themagerichte aanpak.

Meppeler Courant,

  • themagerichte activiteiten

Nieuw zijn de speelsportkampen, voor 6- tot 7-jarigen. Het zijn themagerichte en speelse activiteiten.

De Standaard,

Naast speelse en themagerichte activiteiten, worden er ook taken en opdrachten gegeven aan de jongeren (leefsleutels, ervaringsleren).

http://www.sporen.be/sporen/index.html,

Op basis van de momenteel bekende informatie wordt ernaar gestreefd in 2003 een verdeling van ongeveer 50%-50% tussen themagerichte activiteiten en financiële ondersteuning van niet-themagebonden projecten te realiseren.

http://www.weten.nl/12/page12273.html,

  • themagerichte ontsluiting

Middelen om signalisatie en logo aan te passen: Naar gelang de noden, budget om meubilair te vernieuwen, uit te breiden of aan te passen; Tijdschriften op andere plaats opstellen en zithoek wijzigen; Gedeeltelijk themagerichte ontsluiting; Recente en verzorgde collectie.

http://www.destelbergen.be/bibliotheek/docs/beleidsplan2002-2007.pdf,

  • themagerichte opdrachten

In de scholen moeten themagerichte opdrachten rond duurzaam watergebruik op mondiaal en op lokaal vlak worden aangemoedigd.

http://viwc.lin.vlaanderen.be/wbpinfo.html

  • themagerichte tentoonstellingen

De leerling maakt eigen ontwerpen in functie van themagerichte tentoonstellingen.

http://www.leuven.be/showpage.asp?iPageID=2832

met bijwoord


  • meer themagericht

Een bijkomend effect van de fusie is dat twee samenhangende collecties zijn samengevoegd tot één archief. Het gezamenlijke beheer ervan maakt het gemakkelijker informatie meer vraag- en themagericht aan te bieden, aan een groter en breder publiek.

http://www.minocw.nl/archieven/archief.pdf,

met werkwoord


  • themagericht werken

Ook de manier waarop je in beweging contact aangaat met anderen kan helpen om meer inzicht te krijgen in de problematiek en kan een mogelijkheid bieden om te experimenteren met nieuw gedrag. Soms wordt er themagericht gewerkt. Mogelijke thema's zijn: grenzen ervaren en leren aangeven, energieverdeling.

http://www. centrum45. nl/downldnl. htm

De Junioren zijn graag actief bezig in teamverband. Zij hebben een kritische kijk in de wereld om hun heen en willen steeds nieuwe dingen ontdekken. Activiteiten die hen aanspreken zijn: themagericht werken, teamsporten, creatief spel.

http://www.jongnederland.nl/

met ander, nevengeschikt adjectief


  • veldgericht en themagericht
  • vraaggericht en themagericht

Twee samenhangende collecties zijn samengevoegd tot één archief. Het gezamenlijke beheer ervan maakt het gemakkelijker informatie meer vraag- en themagericht aan te bieden, aan een groter en breder publiek.

http://www.minocw.nl/archieven/archief.pdf,

Ook andere teksten en documenten kunnen in zo een dynamisch interpretatiekader een functie vervullen, zoals veld- of themagerichte richtlijnen en protocollen, wetteksten of samenvattingen daarvan.

http://www.psynip.nl/leden/ethiek/nbctoel.htm

Woordfamilie


Als deel van een afleiding