thuisaanhang


thuisaanhang 1.0

(voetbal; sport en recreatie; (vooral) in België)

aanhang van de thuisspelende ploeg; de gezamenlijke supporters van de thuisspelende ploeg

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een thuisaanhang…

is een aanhang

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] steunt de thuisspelende ploeg

    Hoofdsemagram: aanhang


    Algemene voorbeelden


    Charleroi kon in de play-downs tegen Eupen de degradatie niet vermijden. Dat zette heel wat kwaad bloed bij de thuisaanhang. Tijdens de wedstrijd moest ref Delacour de match stilleggen nadat een supporter het veld opgelopen was.

    http://www.sporza.be/cm/sporza/voetbal/Jupiler_Pro_League/110509_charleroi_boete?utm_content=jupiler_Pro_League+nieuws&utm_medium=twitter&utm_campaign=sporza+jupiler_Pro_League&utm_source=twitterfeed&utm_term=jupiler_Pro_League,

    De Bleeckere twijfelde niet en legde de bal op de stip. De vierde beste ref van de wereld bespaarde Van Damme echter wel de schande van een tweede gele kaart, tot groot ongenoegen van de thuisaanhang. Dat spreekt vanzelf.

    http://www.demorgen.be/dm/nl/3325/Voetbal/article/detail/1212226/2011/01/23/Drie-dolle-minuten-volstaan-voor-Anderlecht-in-topper.dhtml,

    Standard toonde zich nadien wel steeds meer baas op het veld en vlak voor de rust mocht de thuisaanhang toch juichen. Via de Condé en Goossens belandde de bal in de voeten van Wilmots die hem met een maaiende beweging keihard in de nok van het doel plaatste.

    De Standaard,

    "Op training wordt er nochtans keihard gewerkt; de motivatie opkrikken voor de laatste competitiewedstrijd is echter een moeilijke opdracht, want blijkbaar zijn de meeste Zellikspelers mentaal al op weg naar Gent om er de bekerfinale te spelen", omschreef Zellik-coach Erwin Croes het reilen en zeilen bij zijn ploeg. Al bij al een magere uitleg, waar de morrende thuisaanhang maar weinig boodschap aan had.

    De Standaard,

    Toen Witschge een vrijschop op Sforza mikte, eiste de thuisaanhang een strafschop.

    De Standaard,

    Antwerp kende dan wel het geluk dat De Schrijver de ingevallen Fatokun onnodig onderuit maaide in de strafschopzone. Sandra aarzelde ook hier geen seconde en wees naar de elfmeterstip. Karagiannis, de hele wedstrijd uitgejouwd door de thuisaanhang, nam de taak op zich en bracht Antwerp verdiend op voorsprong.

    De Standaard,

    De ontgoochelde thuisaanhang zocht zijn gram in een niet gefloten penalty-overtreding van De Vleeschauwer.

    De Standaard,

    De thuisaanhang skandeerde de naam van Eric Viscaal, terwijl trainer Clijsters de houding van verscheidene spelers laakte.

    De Standaard,