tieneurobiljet


tieneurobiljet 1.0

afbeelding

( Publiek domein )

afbeelding

( Publiek domein )

(politiek en bestuur)

bankbiljet dat de waarde van tien euro vertegenwoordigt; biljet van tien euro; 10 eurobiljet

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een tieneurobiljet…

is een bankbiljet

  • [Kleur] is rood van kleur
  • [Vervaardiging] is ontworpen door Robert Kalina van de Nationale Bank van Oostenrijk
  • [Waarde] vertegenwoordigt een waarde van tien euro

    Algemene voorbeelden


    De Franstalige omroep RTBF heeft een vernietigend portret gemaakt van de Belgische prins Laurent, zoon van koning Albert. In het portret is onder meer te zien hoe Laurent aanbiedt te betalen voor ijsjes voor zijn gezin, maar het tieneurobiljet waarmee hij zwaait stiekem weer in zijn broekzak steekt.

    http://www.elsevier.nl/Stijl/nieuws/2011/12/Steenrijke-Belgische-prins-Laurent-steelt-ijsjes-video-ELSEVIER323982W/,

    DNB, Solidaridad en Stichting Max Havelaar hebben twee jaar later het eerste tastbare resultaat bereikt: dit jaar is 31 ton fairtrade gecertificeerde katoen in de productie van het tieneurobiljet verwerkt. Dat is twintig procent van de totale benodigde hoeveelheid katoen in de tientjes van de DNB.

    http://www.maxhavelaar.nl/nieuws/bos-en-koenders-ontvangen-eerste-eurobiljet-van-eerlijke-katoen,

    Ze staarde naar het tieneurobiljet, zag het serienummer op het bankbiljet en besloot dat eindcijfer voor haar lot te kiezen. 'Een negen, alstublieft' zei ze met een gedecideerde stem, terwijl zij het biljet van tien euro omruilde tegen één heel lot.

    http://goedblog.blogspot.nl/2011/10/tasje.html#!/2011/10/tasje.html,

    Een vreemdeling komt in de stad en gaat een bar binnen. Achter de bar ziet hij een grote ton die tot de rand is gevuld met tieneurobiljetten. De man schat dat er duizenden euro in moeten zitten.

    http://forum.fok.nl/topic/614811/5/25?token=d8be881a1679ae08f9eaeda75ddf89f3&allowcookies=DEZE+MELDING+SLUITEN+EN+NIET+MEER+WEERGEVEN,

    Sinds 2005 is het internationale Max Havelaar / Fairtrade keurmerk voor katoen te vinden op textielproducten in Frankrijk, Engeland en Zwitserland. De grondstof voor de tieneurobiljetten van DNB is een bijproduct uit deze productieketens en is afkomstig van gecertificeerde boerenorganisaties in West Afrika.

    http://www.maxhavelaar.nl/nieuws/bos-en-koenders-ontvangen-eerste-eurobiljet-van-eerlijke-katoen,