tijdbesparend


tijdbesparend 1.0

op de tijd besparend; besparend op de beschikbare tijd; minder tijd vergend; waardoor minder tijd in beslag genomen wordt

Algemene voorbeelden


Het overgrote deel van de stations en seinhuizen in dit land staat er vuil en verkrot bij. Op zijn Frans. Helemaal niet op zijn Nederlands, hoewel Vlaanderen naar dat laatste snakt: snelle, efficiënte, tijdbesparende en aantrekkelijke treinverbindingen die de verstikkende wurggreep van het autoverkeer kunnen verminderen.

De Standaard,

Ze voelden zich door al dat comfort tekortschieten in hun moederlijke plichten. Dat schuldgevoel werd dan weer geneutraliseerd door de nadruk te leggen op het tijdbesparende karakter van al die nieuwigheden.

Verdwaalde post, Walter van den Broeck,

Ook het gebruik van luchttaxivluchten - voor zakelijke doeleinden - vanaf regionale luchthavens is opvallend hoog. Vanaf de zes Nederlandse regionale luchthavens, te weten Eindhoven, Lelystad, Maastricht-Aachen, Rotterdam, Groningen en Enschede Airport maakten bij elkaar 116.000 passagiers gebruik van deze tijdbesparende wijze van vervoer.

http://www.rotterdam-airport.nl/,

De inzet van snelle vaartuigen die veel en tijdbesparende dagelijkse overvaarten mogelijk maken, dat is het goede concurrentiewapen.

De Standaard,

Toen je het bijzonder onderwijs verliet heb je je studies Verkoop en Kantoor hernomen. Was verder studeren niet tijdbesparender geweest?

http://www.respectra.be/artikels/002.html

Het goed gebruik van een instrumentenwasmachine verzekert een goede reiniging en waarborgt reeds een thermische ontsmetting (thermodesinfectie). De voorkeur gaat naar een ultrasone reiniging gecombineerd met behandeling in een instrumentenwasmachine omdat deze methoden tijdbesparend zijn, de efficaciteit ervan minder afhankelijk van de toewijding van het personeel is en zij globaal veiliger zijn (minder risico op prikaccidenten).

http://www.health.fgov.be/CSH_HGR/Nederlands/Brochures/tandheelkundige.html,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een tijdbesparend alternatief

Wehkamp, marktleider in homeshopping in Nederland, levert een uitgebreid assortiment van circa 20.000 verschillende artikelen bij klanten thuis en vormt daarmee een modern, tijdbesparend alternatief voor traditioneel winkelen.

http://www.wehkamp.nl/jaarverslag/wehkamp_A4_screen.pdf

  • tijdbesparende machines

We proberen tijd te maken door tijdsbesparende en energieverslindende machines te kopen, door taken uit te besteden via de groeiende markt van persoonlijke (nabijheids)diensten en door tijd beter te plannen.

http://www.vodo.be/Kranten/ZGjan-feb-maa%202002.pdf,

  • een tijdbesparende methode

Zij beschreven en selecteerden de archieven aan de hand van de functies van de instanties die de archieven voortbrachten. De functie kun je vervolgens waarderen, en als de functie niet belangrijk is kan het archief ongezien vernietigd worden. Deze tijdsbesparende methode werd in 1991 officieel geadopteerd door de werkgroep PIVOT (Project Invoering Verkorting Overbrengingstermijn).

NRC,

  • een tijdbesparend product
  • tijdbesparende producten

Promotie betekent uiteraard een surplus in het loonzakje, maar eveneens extra overuren, verder van huis werken, oeverloos vergaderen en bijkomende uitgaven voor huishoudelijke hulp, kinderopvang, convenience food, restaurantbezoeken, en noem maar op. Geen wonder dat tijdsbesparende producten het goed doen. Consumenten willen dat de producent niet enkel hun tijd respecteert, maar zelfs meer vrije tijd creëert.

De Standaard,

De Business to Business Internetgids versnelt uw bedrijfsproces. Het is een kosten- en tijdbesparend product.

http://www.btobig.nl/

  • tijdbesparende tips

Als u denkt dat deze manier van koken te tijdrovend is, heeft Meena Pathak een verzameling aan tijdbesparende keukentips, zodat de recepten nooit meer dan 45 minuten bereidingstijd vragen.

http://www.xquis.com/books/_nl/

met werkwoord


  • tijdbesparend werken

In dit verband is het uitkijken naar de aangekondigde ODIS-databank, die de bestaande versnippering althans gedeeltelijk zou kunnen opheffen en op die manier bijzonder tijdsbesparend zou kunnen werken.

http://www.kadoc.kuleuven.ac.be/nl/onderzoek/cultuur_media.htm

Het is prettig en het werkt tijdbesparend om jezelf een posthypnotische suggestie te geven waardoor je de volgende keer heel gemakkelijk in trance gaat.

http://www.xs4all.nl/~maaikem/self1.html

Een RFID systeem biedt de bibliotheek een sluitende anti-diefstal beveiliging en mogelijkheden tot eenvoudige identificatie en circulatie van het bezit. Hierdoor kan een RFID systeem tijdbesparend werken, zodat de bibliothecaris bibliotheekbezoekers nog beter kan bijstaan en begeleiden.

http://www.libis.be/nl/index.shtml

De Videotex is twee jaar geleden aangeschaft voor de regio om zo op afstand vacatures bekend te maken. Na een inwerkperiode is in vele gemeentes, die aangesloten zijn bij Zwolle, enkele weken geleden deze apparatuur geplaatst. Momenteel telt Staphorst 231 werkzoekenden, waarvan er 109 langer dan een jaar zonder werk zijn. De Videotex staat er nu een week of twee en ook wethouder Kroll had het idee dat de Videotex in een behoefte voorziet. 'Het is een goede zaak. Er wordt al druk gebruik van gemaakt. Het werkt tijdbesparend en het is ook nog milieuvriendelijk, want je hoeft niet meer elke keer naar Zwolle. Ik hoop dat het nieuwe systeem veel arbeidsplaatsen oplevert'.

Meppeler Courant,

Het enige wat tijdbesparend zou werken - en wat dan ook in de loop der dingen zit - is dictatuur; beslissingen vanuit een kleine top, die alleen binnen zich zelf contact houdt en daardoor niet te veel tijd verliest, en dan blindelings de orders laat uitvoeren.

Het principe van nieuwsgierigheid, Dick Hillenius,

met voorzetselgroep


Voorzetsel: voor

  • tijdbesparend voor iemand of iets

Daarnaast is AVL bezig geweest met de opzet van een AVL-Infotheek op internet. Vanaf 2001 kunnen de leden hiervan gebruik maken. Deze nieuwe service is tijdsbesparend voor de ondernemers en geeft een goed overzicht van alle relevante publicaties in de vakbladen.

http://www.bovag.nl/

met ander, nevengeschikt adjectief


  • geldbesparend en tijdbesparend
  • kostenbesparend en tijdbesparend

"Watco werkt met grote containers tot 80 m³. Daarom komen de huisvuilwagens van het Pajottenland en de Zennevallei eerst hier hun vuilnis afleveren. Hier wordt het overgeladen in grote vrachtwagens met één chauffeur. Ook dat is kosten- en tijdbesparend."

De Standaard,

Een efficiënt opererend en 24 uur per etmaal bereikbaar planningsburo. U bent verzekerd van een afwerking zonder vertraging en een correcte aflevering. Kortom, een uiterst aantrekkelijke service met geld- en tijdbesparende perspectieven.

http://www.heisterkamp.nl/nl_index.htm

Ons team bestaat uit mensen die hun vak verstaan en kan naast het vervaardigen van interieurmeubelen, desgewenst de complete inrichting van uw bedrijf realiseren. Hierbij valt onder andere te denken aan: de verzorging/plaatsing van wand- en vloerbekleding, schilderwerk, plafondsystemen en verlichting. Dat is voor u als bedrijf niet alleen kosten-, maar ook tijdbesparend!

http://www.creator-bv.nl/