tijdmanagement


tijdmanagement 1.0

(arbeidsomstandigheden)

het op een zo efficiënt mogelijke manier omgaan met de beschikbare tijd, vooral in werksituaties; het managen van de beschikbare tijd, vooral in werksituaties; efficiënte omgang met tijd; timemanagement

Semagram


Tijdmanagement…

is management

   Algemene voorbeelden


   Als zelfstandig ondernemer heb ik de vrijheid opdrachten aan te gaan. Vervolgens komt het aan op mijn zelfmanagement, grenzen bewaken, tijdmanagement, prioriteiten stellen. Laat ik nu precies daar de mist in zijn gegaan met mijn toezegging aan Ana. Het was januari en Ana wilde het stukje voor de nieuwsbrief van mei, dus alle tijd! En toen was het ineens half april.

   http://www.coachy.nl/coaching/vrijheid-en-het-nieuwe-werken/,

   De leugen zit hem in het feit dat we met zijn allen op verjaardagen wel praten over een ideale werkverdeling tussen baan en gezin, maar dat die er vaak niet van komt. "Ik zou best willen", zegt de man dan, maar: "In mijn specifieke situatie is minder werken echt onmogelijk!" Dat kan maar twee dingen betekenen. Of hij is onmisbaar in eigen ogen, en dan is hij pas echt beklagenswaardig, of hij is niet goed in wat tegenwoordig tijdmanagement heet. Een goede personeelschef, een alerte secretaresse of een pastorale aansporing willen dan nog wel eens goed doen.

   Nederlands Dagblad,

   Om te kijken of tijd-management iets is voor je, maak dan deze test.

   http://laurens3008.wordpress.com/2010/10/11/basistips-voor-tijd-management/,

   Deskmate verenigt zes programma's ineen. Dat zijn tekstverwerking, archief (database), rekenmodellen (spreadsheet), communicatie met andere computers, tijdmanagement (agendabeheer) en het toepassen van elektronische post.

   https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010593528:mpeg21:a0143,

   Structureel werken aan uw tijdsbesteding doet u met tijd management.

   http://www.cbpower.nl/index.php/home