tijdrijden


tijdrijden 1.0

(wielersport [buitensport])

een wielerwedstrijd rijden waarbij men individueel of in ploegverband en met een tijdsinterval tegenover de andere deelnemers start en een bepaalde afstand in de kortst mogelijke tijd moet afleggen; een tijdrit rijden

Semagram


Tijdrijden…

is een handeling

   Algemene voorbeelden


   Zo'n 70 kilometer tijdrijden in Giro 2016. De Ronde van Italië telt in 2016 drie tijdritten met een gezamenlijke lengte van zo'n 70 kilometer. De organisatie van de Giro gaf maandag de nodige details prijs van de route, die op vrijdag 6 mei begint met een tijdrit van 8,1 kilometer in Apeldoorn. De finish is drie weken later in Turijn.

   http://www.ad.nl/ad/nl/1018/Wielrennen/article/detail/4146841/2015/09/21/Zo-n-70-kilometer-tijdrijden-in-Giro-2016.dhtml,

   Wie thuis mag spelen, tracht daar zijn voordeel uit te halen. Dat is in Zwitserland niet anders. Toen oud-renner Rocco Cattaneo, organisator van de wereldkampioenschappen in Lugano, het regenboogcircuit uittekende, koos hij voor een parcours dat het sterkst aanleunde bij de mogelijkheden van de thuisrijders. Dat geldt niet enkel voor de omloop waarop zondag voor de wegtitel bij de elite wordt gestreden. Ook voor het circuit waarop de toppers vandaag koersen voor de regenboogtrui in het tijdrijden.

   De Standaard,

   Richie Porte is dit jaar bergop en tijdrijdend ook één van de sterkste renners, hij zal waarschijnlijk moeten knechten voor Froome wat zijn kansen nihil maakt, maar met deze kwaliteiten kan hij wel een hoop uitdagers van Froome onschadelijk maken.

   http://forzasportinc.blogspot.nl/,

   Combinatiemogelijkheden


   overig


   • wereldkampioen tijdrijden
   • wereldkampioenschap tijdrijden

   Minder dan twee weken nadat hij in de Vuelta komaf had gemaakt met de stelling dat hij mentaal niet opgewassen was tegen de druk van een grote internationale rittenkoers, werd hij gisteren in Lugano voor eigen volk wereldkampioen tijdrijden.

   De Standaard,

   De Belgische Linda Troyekens, die op haar 35ste te oud werd bevonden om in Lugano deel te nemen aan het wereldkampioenschap tijdrijden, moet dus nog niet wanhopen.

   De Standaard,

   Vorig jaar nog eindigde hij zesde in het eerste wereldkampioenschap tijdrijden in Sicilië, zonder echt specifieke voorbereiding.

   De Standaard,

   • de 1.500m tijdrijden

   Na zijn gouden medaille begin deze week in de 1.500m tijdrijden, behaalde Guy Culot zilver in de tijdrit voor driewielers over 5.000 meter.

   De Standaard,