toesnibben


toesnibben 1.0

iemand op een bitse, venijnige wijze toesnauwen; iemand iets op een bitse toon zeggen; iemand iets snibbig, vinnig zeggen; toesnauwen
Vaak in combinatie met een directe rede.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Toesnibben…

is een handeling

      Algemene voorbeelden


      Ik voelde me teveel en stond op, waarop de zus opeens ook aanstalten maakte. Ze liep gehaast met me mee, en eenmaal in de lift snibde ze me toe dat ik er ook al in was getrapt. Ik moest maar eens bij haar op de koffie komen, want Ineke was heus zo leuk niet als ze leek, hoor!

      http://www.rianvannieuwkuijk.nl/blog/pianoles/,

      Combinatiemogelijkheden


      met directe rede


      "Akelig vroeg" noemde Kees van Dongen zijn ikje over zijn heupoperatie in een Frans ziekenhuis. "Wees blij", had de verpleegster hem toegesnibd, "U bent de eerste morgen, dan is de chirurg nog fris."

      https://basvanvuren.org/2015/06/01/torenvalk-bidt-eten/,

      Ik vraag hem terloops of hij er soms geen zin in heeft, die avond, wat een bevrijdende reactie teweeg brengt. "Natuurlijk niet, zou jij (we schelen zo'n dertig jaar) het leuk vinden om vanavond te moeten werken?" snibt de horecaslaaf mij toe. "Bovendien weet ik wat voor schijtshow jullie te zien krijgen……".

      http://www.joops-column.nl/column5.html

      Ik onderbreek haar best wel ruw en vertel haar nogmaals de geestelijke staat van mijn moeder.. "waarschijnlijk zegt ze ja als u haar vraagt of ze de paashaas met kerst heeft gezien" snib ik haar een beetje toe.

      http://www.mennodrenth.nl/2010/09/page/2/,