trainingsavond


trainingsavond 1.0

bijeenkomst 's avonds, georganiseerd om mensen vaardigheid bij te brengen in een sport of in een andere bezigheid; trainingsbijeenkomst 's avonds

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een trainingsavond…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om mensen vaardigheden bij te brengen
  • [Tijd] vindt plaats in de avonduren
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor de leden van een groep of van een club of voor geïnteresseerden
  • [Handelende persoon] wordt ingericht door een initiatiefnemer, organisator, club of vereniging, een instelling e.d.
  • [Object betroffen] heeft vaak betrekking op een sport of op een andere bezigheid

Algemene voorbeelden


Naast de reguliere competitie activiteiten en trainingsavonden bij de verschillende afdelingen, zorgt de activiteitencommissie (jeugd) voor het organiseren van aanvullende activiteiten voor de jongste kinderen tot en met de kinderen uit groep 8.

http://www.scklarenbeek.nl/jeugd,

Het is carnavalsdinsdag en de teams [...] werken hun training af in een gymzaaltje [...], zoals ze dat iedere dinsdag doen. Toch is het geen normale trainingsavond, want de spelers en speelsters staat na afloop van de training iets leuks te wachten: voor het eerst wordt er in de kantine een bescheiden carnavalsfeestje gevierd.

http://users.bart.nl/~dehaan/historie.htm

In 2000 was de vervolgtraining op één zaterdagmiddag gepland en dit was vanwege de overweldigende opkomst niet erg gelukkig gekozen. Dit jaar hebben we dan ook voor een andere opzet gekozen: drie trainingsavonden.

http://home.wxs.nl/~elshout/

Het spel van de Hasselters was nog niet optimaal, maar dat is volgens trainer Epke Brouwer ook niet verwonderlijk gezien de lange winterstop en het geïmproviseer op de trainingsavonden.

Meppeler Courant,

In 8 trainingsavonden leert u alle belangrijke HTML- en VRML-commando's en bent u in staat aantrekkelijke webpagina's te creëren en te produceren.

http://www.webwhizz.nl/indexfr.htm