trainingsmogelijkheid


trainingsmogelijkheid 1.0

mogelijkheid voor iemand om zich door middel van een training ergens in te bekwamen; vooral in toepassingen als: mogelijkheid voor een werknemer om getraind te worden op een gebied dat voor het vervullen van zijn baan van belang is, bijvoorbeeld door het volgen van een cursus of door middel van een speciale opleiding; mogelijkheid voor een student om in een onderdeel van zijn studie getraind te worden; mogelijkheid voor belangstellenden om een door een instelling of bevoegd persoon georganiseerde training te volgen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een trainingsmogelijkheid…

is een mogelijkheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de mogelijkheid voor personen om zich ergens in te bekwamen door middel van een training

    Algemene voorbeelden


    Ons pedagogisch centrum geeft een aantal soorten trainingen voor jongeren en ouders die eventueel gevolgd kunnen worden door het gehele gezin gezamenlijk. Hieronder kun je beknopt lezen welke trainingsmogelijkheden er zijn.

    http://home.planet.nl/~pedagogisch_advies_centrum/trainingen.html

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • trainingsmogelijkheden bieden
    • trainingsmogelijkheden krijgen

    In Nederland worden tot dusver trainingsmogelijkheden geboden om kennis te nemen van internationale organisaties en mogelijk op te zetten internationale activiteiten.

    http://www.jeugdraad.nl/chapter/documenten/documenten1.html

    Als een werknemer nog ondersteuning krijgt en goede trainingsmogelijkheden, is hij eerder geneigd aan de slag te blijven dan wanneer hij zich 'afgeschreven' voelt.

    http://home.szw.nl/navigatie/rubriek/dsp_rubriek.cfm?rubriek_id=1_id=103_id=27073

    met adjectief ervoor


    • de beste trainingsmogelijkheden
    • goede trainingsmogelijkheden
    • voldoende trainingsmogelijkheden

    Om een gericht voorstel te doen, willen wij tijdens een voorgesprek graag eerst meer over de situatie bij uw bedrijf weten. Tijdens dit gesprek wordt de situatie binnen uw bedrijf, de doelgroep en de taalbehoeften vastgesteld. Vervolgens adviseren wij u over de beste trainingsmogelijkheden.

    http://www.thelanguageacademy.nl/

    Als een werknemer nog ondersteuning krijgt en goede trainingsmogelijkheden, is hij eerder geneigd aan de slag te blijven dan wanneer hij zich 'afgeschreven' voelt.

    http://home.szw.nl/navigatie/rubriek/dsp_rubriek.cfm?rubriek_id=1_id=103_id=27073

    De noodzakelijke vaardigheden vereisen voldoende [...] trainingsmogelijkheden. Daarbij moet steeds de vraag aan de orde zijn welke problematiek op biomedisch, psychosociaal en maatschappelijk terrein bij een patiënt speelt; welke zorgbehoefte er bestaat; welke stappen nú genomen moeten worden en of die stappen door de arts alleen, door de arts in samenwerking met anderen of door anderen genomen moeten worden. Uiteindelijk moet er bij studenten een basissensitiviteit ontstaan waardoor in elk consult aandacht voor psychosociale en maatschappelijke problematiek aanwezig is.

    http://coo.med.rug.nl/fmw/a20.htm

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • gevarieerde trainingsmogelijkheden
    • gesubsidieerde trainingsmogelijkheden

    De noodzakelijke vaardigheden vereisen [...] vooral gevarieerde trainingsmogelijkheden. Daarbij moet steeds de vraag aan de orde zijn welke problematiek op biomedisch, psychosociaal en maatschappelijk terrein bij een patiënt speelt; welke zorgbehoefte er bestaat; welke stappen nú genomen moeten worden en of die stappen door de arts alleen, door de arts in samenwerking met anderen of door anderen genomen moeten worden. Uiteindelijk moet er bij studenten een basissensitiviteit ontstaan waardoor in elk consult aandacht voor psychosociale en maatschappelijke problematiek aanwezig is.

    http://coo.med.rug.nl/fmw/a20.htm

    Ook zal er een overzicht gemaakt worden van gesubsidieerde trainingsmogelijkheden voor (leden van) jongerenorganisaties en de samenwerking tussen scholingsbureaus, leden van Jeugdraad en ervaren (oudere) jongeren.

    http://www.jeugdraad.nl/chapter/documenten/documenten1.html

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: voor

    • trainingsmogelijkheden voor medewerkers

    Die rapporten gaan over de werkwijzen van wetenschapswinkels, succes- en faalfactoren, trainingsmogelijkheden voor medewerkers, de blauwdruk voor een internationaal wetenschapswinkeltijdschrift, de opzet van een internationale database, de impact van wetenschapswinkels op onderwijs en onderzoek en de mogelijkheden voor een internationaal netwerk.

    http://www.bio.uu.nl/~wbu/

    in voorzetselgroep


    • kiezen voor een trainingsmogelijkheid

    Eerder werd al voor deze trainingsmogelijkheid gekozen, omdat de trainingsfaciliteiten binnen het specifieke vakgebied van de luchthavenbrandweer hier in Nederland beperkt zijn en bovendien omdat het delen van internationale kennis en ervaringen als zeer belangrijk wordt gezien.

    http://www.rotterdam-airport.nl/,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • opleidingsmogelijkheden en trainingsmogelijkheden
    • scholingsmogelijkheden en trainingsmogelijkheden
    • stageplaatsen en trainingsmogelijkheden

    Medewerkers kunnen rekenen op goede praktijkbegeleiding, waarin ruimte is om werkervaringen individueel en in groepsverband te bespreken. Ook vinden er regelmatig functionerings- en beoordelingsgesprekken plaats. Daarnaast zijn er diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden waarmee kennis en vaardigheden versterkt kunnen worden.

    http://www.pompestichting.nl/kliniek.htm

    Het jaarlijks Counsel en Coach Event, waarbij je als student 35 % korting krijgt. Prima netwerkmogelijkheden. Krachtige en snelle ondersteuning via internet. Hulp bij het opstarten van een eigen praktijk, het vinden van stageplaatsen en trainingsmogelijkheden.

    http://www.counselling.nl/acc.html

    Iedereen die zich meldt, kan in ieder geval rekenen op een vaste begeleider of begeleidster van Kliq. Die voert de eerste gesprekken, bespreekt de scholings- en trainingsmogelijkheden en helpt bij het zoeken van werk en eventueel kinderopvang.

    Brabants Dagblad,

    trainingsmogelijkheid 2.0

    mogelijkheid voor een sporter of sportploeg om trainingen te volgen; mogelijkheid voor een sporter of sportploeg om te trainen; ook: mogelijkheid voor personen om, bijvoorbeeld met behulp van speciale apparatuur en al dan niet onder deskundige begeleiding, te trainen om de lichamelijke conditie te verbeteren

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een trainingsmogelijkheid…

    is een mogelijkheid

    • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de mogelijkheid voor sportlieden om te trainen en voor mensen in het algemeen om hun lichamelijke conditie door middel van training te verbeteren

      Algemene voorbeelden


      Daarna zullen de komende weken nog 7 clubs uit Zweden een trainingskamp in Ruinen houden. De contacten met Ruinen lopen via de organisatie Sport International. Deze is enthousiast over de logeer- en trainingsmogelijkheden in Ruinen.

      Meppeler Courant,

      In januari in India gingen de wedstrijden Jans wel aardig goed af. 'Ik speelde daar in het satelliettoernooi vrij goed, zeker als je de omstandigheden in aanmerking neemt. Maar goed, ik wist van te voren dat je in India allerlei problemen tegen komt met bijvoorbeeld het eten en de trainingsmogelijkheden', vertelt Jans.

      Meppeler Courant,

      Gebod 11: Elke leeftijd en elk niveau heeft zijn aangepaste training. Raadpleeg de trainer om een evenwichtig trainingsschema op te stellen. Hij zal rekening houden met je leeftijd, je trainingsmogelijkheden, je lichamelijke conditie met de basiseigenschappen uithouding, kracht, lenigheid, snelheid en coördinatie. Hoe beter de trainingsopbouw, hoe beter de conditie.

      http://www.redcross.be/nl/vooru/voru2142.htm

      Het sportcentrum van de Landmacht in Duisburg, deelgemeente van Tervuren, is (met Pede, Strombeek, Sippelberg) een van de locaties waar RWDM zich op zijn wedstrijden voorbereidt. Het moet zijn dat de trainingsmogelijkheden en -infrastructuur er goed zijn, want het vóór het seizoen als degradatiekandidaat bestempelde RWDM staat op drie wedstrijden van het einde riant op een Europese plaats.

      De Standaard,

      Alleen Janet Paarhuis gaat in verband met stageverplichtingen en daardoor afnemende trainingsmogelijkheden een team lager spelen.

      Meppeler Courant,

      Trainingsmogelijkheid A: 1 x 2 uur trainen per week, alsmede conditie/fitness training. Trainingsmogelijkheid B: 2 x 2 uur trainen per week, alsmede conditie/fitness training en een Advantage "Jeugd" Card, waarmee men vrij kan spelen. Trainingsmogelijkheid C: 3 x 2 uur trainen per week, alsmede conditie/fitness training en een Advantage "Jeugd" Card, waarmee men vrij kan tennissen. Trainingsmogelijkheid D: uiteraard de fulltime tennisopleiding, waarbij men meerdere keren per dag gaat trainen en er naast tennistrainingen ook een volledig conditie/fitness programma in de hyper moderne Advantage Fitness Club is opgenomen.

      http://www.geldropbanen.nl/index.html

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • (betere, meer) trainingsmogelijkheden hebben
      • de trainingsmogelijkheden optimaliseren
      • trainingsmogelijkheden zoeken

      Ik zat op het CIOS in Heereveen, waar ik een hele goede tennisleraar had. Ik had het gevoel dat ik bij MLTC niet zoveel meer kon leren. Daarom ben ik naar een club gegaan waar ik meer en betere trainingsmogelijkheden had. Dat werd Zwolle.

      Meppeler Courant,

      Burgemeester Henk van der Woude was de eerste die de lichten mocht ontsteken. Aansluitend was er een pyjamakorfbalwedstrijd tussen twee mixed teams. DOS'46 had dringend behoefte aan een eigen lichtinstallatie om de trainingsmogelijkheden verder te kunnen optimaliseren.

      Meppeler Courant,

      De transportproblemen beu, zochten de Belgische rolstoelatleten naar een trainingsmogelijkheid in de omgeving.

      De Standaard,

      • (meer) trainingsmogelijkheden geven

      Wat is verschil tussen de High en Low stand op de Power Plate? De Power Plate's zijn uitgerust met de mogelijkheid, om met een druk op een knop, de vibratie fijnmaziger te maken. Dit betekent een waardevolle uitbreiding van de toepassingsmogelijkheden van de Power Plate. Allereerst geeft het meer trainingsmogelijkheden omdat het instapniveau is verlaagd, waardoor het intensiveren van de training in veel meer stappen kan. Bovendien is vooral voor lichtere mensen de Low stand veel comfortabeler en daardoor prettiger om de training te ondergaan.

      http://www.power-plate.nl/nederland/home.php

      met adjectief ervoor


      • extra trainingsmogelijkheden
      • een extra trainingsmogelijkheid
      • goedkope trainingsmogelijkheden

      De Wanneperveense topzwemster Debby de Boer (15) verruilt per 1 juli 't Tolhekke uit Steenwijkerwold/Oldemarkt voor de Eindhovense topclub PSV. Extra trainingsmogelijkheden tot wel twintig uur per week en een begeleiding in een speciale groep met kandidaten voor de Olympische spelen liggen ten grondslag aan de keus.

      Meppeler Courant,

      "Ach, ik beschouw dit weekend maar als een heel bruikbare, extra trainingsmogelijkheid. Het kan me straks misschien wel van pas komen, wanneer ik de Nederlandse startplaatsen in de wereldbeker moet veiligstellen."

      Algemeen Dagblad,

      We hebben heel goedkope trainingsmogelijkheden, bovendien hoef je geen eigen materiaal te kopen, je shirt krijg je van de vereniging en schoenen en een bal kun je gratis lenen van het bowlingcentrum. De doelstelling van onze vereniging is het bevorderen van de bowlingsport in het algemeen en in Oosterhout in het bijzonder.

      70772

      met telwoord ervoor


      • (veel te) weinig trainingsmogelijkheden

      "Thuis had ik meer voeling met de Spelen dan hier", zegt Johan Museeuw. "Jammer? Ja, maar het olympische dorp is veel te druk, veel te weinig trainingsmogelijkheden ook."

      De Standaard,

      overig


      • geen trainingsmogelijkheden

      De Zuidwoldiger vindt het erg jammer dat er voor hem in deze regio geen trainingsmogelijkheden zijn. 'Als de auto hier in Zuidwolde op het industrieterrein even stationair draait, dan is de politie snel ter plaatse.' Toch heeft dit geen invloed op zijn prestaties tijdens de wedstrijden. Een seizoen bestaat uit 16 races.

      Meppeler Courant,