trendy


trendy 1.0

modieus; hip; volgens een bepaalde trend

Algemene voorbeelden


Ook trendy zijn de jeans met een beige wassing.

http://www.jbc.be/nl/hey/pers2.html

Sharity-onderzoek bevestigt: Het Hapimag idee is trendyer dan ooit.

http://50.hapimag.com/nl/news/sharing-studie-bestatigt-die-hapimag-idee-ist-trendiger-denn-je/

De zomer op zijn trendyst. Hier slaagt iedereen!

http://www.newslettercollector.com/newsletter/5052ac964c7959aa4b000255-winnaars+ek%2Bwinkelwagentje+%7C+zo+ziet+de+zomer+eruit%21.html

Combinatiemogelijkheden


met substantief


 • een trendy brasserie
 • een trendy montuur
 • trendy boetieks
 • trendy kleuren
 • trendy serviezen

Wij waanden ons in een trendy brasserie in New York.

http://www.gastronomen.net/CMArticles/ShowArticle123.asp?id=29243,

Per winkel is er een ander aanbod. In een universiteitsstad worden nu eenmaal andere brillen verkocht dan in Stadskanaal. Daar willen ze geen trendy montuur, maar gewoon een degelijke bril op hun neus.

http://werk.net/

Ook trendy boetieks op de Amsterdamse Nieuwedijk en rond de Albert Cuyp bieden volop 'speedy punk-sport in knalkleuren' en 'schoolgirl-look'.

NRC,

Als de keuken door u ingericht wordt, zullen de diverse accessoires ook nog kleur en leven brengen in de keuken. Zoek niet te trendy kleuren uit.

http://www.wijnandkeukens.nl/

Zelfs tussen de losse kop-en-schotels in de propvolle Blokkerwinkel staan porseleinen kopjes die sterk doen denken aan de trendy serviezen van nu.

NRC,

met bijwoord


 • erg trendy
 • even trendy
 • heel trendy
 • meer trendy
 • meest trendy
 • zeer trendy

Hoewel het voor de Chinezen erg trendy is om een snelle hap te eten in een van de vele McDonald's-restaurants, heeft het gros van de stadsbewoners weinig reden tot feesten.

De Standaard,

Uit die dozen vol tapes selecteerde toetsenman Adam Holzman met Miles Davis' zoon Erin deze cd. De sound is uitstekend, de keuze geeft een mooi beeld van Davis' laatste periode. Toen was hij een superster, die de grote concerthallen beheerste. Miles sneed zijn muziek al even trendy als de haute couturepakken die hij droeg.

De Standaard,

Vooral meisjes vinden de werkmansschoenen heel trendy staan, en dan nog liefst onder een kort rokje.

De Standaard,

Meer trendy zijn nu eenmaal Manon Uphoff of Saskia van Rijnswou - die laatste lichtte dit voorjaar met haar roman Snoer keihard het leven in een Hollandse tuinbuurt door.

De Standaard,

Kriska. Dit witbier van Franse makelij, met een scheut wodka en sinaasappelsmaak, is op de thuismarkt een groot succes, zodat Heineken de import ervan aandurfde. Kriska staat nu in de koelkasten van de 75 meest trendy uitgaansgelegenheden, zoals de Rotterdamse discotheek Pacha.

NRC,

Streetdance is een danstraining waarbij je weliswaar aan je conditie werkt maar waarbij het accent toch vooral ligt op het danselement. Dans die zeer trendy is, helemaal van deze tijd.

http://www.yoma.nl/

met ander, nevengeschikt adjectief


 • trendy of klassiek

In onze kapsalon is bijna niets onmogelijk. Trendy of klassiek... een kleur of meerkleurentechniek... een permanent of hair bij night, wij draaien er onze hand niet voor om.

http://www.beautyfull.nl/