trottinette


trottinette 1.0

afbeelding

Bron: Oliver V. Müller
( CC BY-NC-SA 2.0 )

((vooral) in België)

stuk speelgoed dat bestaat uit twee kleine wielen met een plank ertussen en een stuurstang erop, waarmee je rijdt door je met één voet op de grond af te zetten; autoped; step

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een trottinette…

is speelgoed

      Hoofdsemagram: step


      Algemene voorbeelden


      Je kan op campagne gaan met de auto, de fiets, te voet maar het kan ook net iets anders. Als je wil opvallen dan doe je het bijvoorbeeld met een step, een trottinette in mooi Vlaams. De SP.A Bornem zag er haar gedroomde campagnevoertuig in.

      http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2012090711191776_spa-bornem-trottinette,

      De autoped, step of trottinette is de voorbije jaren nooit echt uit straatbeeld geweest. Al waren het tot nu toe vooral kinderen die ermee rondcrossten. Maar daar komt nu verandering in.

      http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLKLA_20120412_001,

      Voor de sportievelingen zijn in de zomer 5 gemarkeerde parcours uitgezet voor VTT (Vélo tout-terrain ofwel mountainbiken) met een lengte van 80 km. Er zijn 2 afdalingspistes [...]. Let wel, het zijn een zwarte en een rode piste, dus voor beginnelingen zijn rillingen en sensatie verzekerd. Tegenwoordig kan je ook trottinettes (met dikke banden) huren en daar dezelfde pistes mee afdalen. Alle fietsen en materiaal kan ter plaatse gehuurd worden.

      http://www.zwitserlandvakantie.be/anzere/