twen


twen 1.0

((vooral) geschreven taal)

iemand die tussen de twintig en de dertig jaar oud is; iemand in de leeftijd van 20 tot en met 29 jaar; twintiger

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een twen…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Het moet ongelofelijk 'kicken' zijn voor de jonge mannen van The Fabulous Wannabeatles als zij een volgepakte zaal massaal aan het meezingen krijgen. En niet zomaar een paar nummers. Bijna alle nummers worden door het uit zowel oudere jongeren (50 plussers) als tieners, twens, dertigers en veertigers bestaande publiek meegezongen. De muziek van The Beatles is en blijft geschikt voor alle generaties.

      http://www.west-point.nl/rubrieken/145-overige-artikelen/3709-uitgeput-en-schor-na-optreden-van-the-fabulous-wannabeatles,

      Allemaal politiek, deze opstelling van mensen die door willen werken na hun 65tigste, bang dat men in een gat valt? Of het is allemaal ik, ik? Zelfs jongeren (twens) die uitgespeeld worden, en zij (jongeren) hebben de toekomst nog, of niet soms?

      http://www.plusonline.nl/fora/mensenenmeningen/nieuws/nieuws/1144/plan-voor-oudere-werknemers,

      Ik zoek reisgenoten (twens, m/v), om gedurende 10 dagen te genieten van de Engelse natuur en cultuur.

      De Standaard,

      Combinatiemogelijkheden


      met ander, nevengeschikt substantief


      • teens en twens
      • tieners en twens

      'De jeugd van tegenwoordig' kreeg al vele namen: generatie Y, de E-generatie of I-generatie en zelfs recent de generatie Einstein. Hier zit maar één boodschap achter: deze groep jongeren is niet zoals al de vorige. Maar op welke manier zijn deze teens en twens vandaag anders dan de babyboomers of de generatie X?

      http://xyofeinstein.wordpress.com/over-het-boek/

      Jaren achtereen kwamen en komen de ouders op "onze" feestdagen. Zolang de kinderen klein zijn geeft dat niet veel problemen, nu het echter tieners en twens zijn worden de avonden vaak gespannen.

      Wat doen we met moeder met de feestdagen, Harriet Freezer,