twexit


twexit 1.0

(neologisme)

als afscheidsgroet in een twitterbericht gebruikt tussenwerpsel

Algemene voorbeelden


Wat betekent twexit op twitter [...]. Tweet exit, of te wel het zijn de afsluitende woorden van een tweet. Dit als tegenhanger van Twello; tweet hello, waar veel mensen hun tweet mee beginnen.

http://www.goeievraag.nl/vraag/betekent-twexit-twitter.166472#antwoorden

Twitteraars gebruiken twexit als afscheidsgroet. Als men op vakantie gaat, in het vliegtuig stapt of anderszins (tijdelijk) moet stoppen met twitteren, schrijft men aan het einde van een bericht 'twexit'. Zo twitterde minister van Financiën Jan-Kees de Jager onlangs toen hij op het nippertje het vliegtuig had gehaald: 'Zijn er en direct in vliegtuig. Wow. Dit wel echt letterlijk last minute: laatste minuut voor sluiten luchtruim. Nu vertrek dus twexit :)'.

http://www.taalbank.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=569%3Atwexit&catid=18%3Aplatforms&Itemid=26

Twitteraars twitteren in tweets. Ze noemen de mensen die hun berichten volgen (followers) soms tweeps. En de tw wordt inmiddels als een soort voorvoegsel gebruikt om aan te geven dat iets op een of andere manier met Twitter te maken heeft. Zo hield @claudiadebreij eens een twinterview, en gebruiken sommigen als ze offline gaan de afscheidsgroet twexit.

http://www.nu.nl/column-dinsdag/2313914/twexit-dwdd-tv-aanzet.html,

Etymologie


Aard herkomst leenwoord
Vroegste datering 2010
Brontaal Engels
Vorm in brontaal Twexit
Betekenis in brontaal idem

twexit 2.0

(neologisme)

vertrek van de microblogsite Twitter door opzegging van het account

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een twexit…

is een vertrek

      Algemene voorbeelden


      'Morons die anderen hun overtuiging niet gunnen, dat is waarom', verklaarde @klapster zijn twexit aan zijn volgers. 'Het waren zeven heerlijke jaren', besloot hij. Een schokgolfje ging door de servers van Twitter.

      de Volkskrant,

      We kenden al de twexit: de aankondiging van beroemdheden als Paul de Leeuw dat zij Twitter verlaten, meestal om niet lang daarna weer terug te keren, vrolijk tetterend alsof er nooit iets is gebeurd. Maar we kenden nog niet de aankondiging dat je gaat terugkeren.

      de Volkskrant,

      Keurige Lieven zat ook al enige tijd op Twitter, maar houdt daar nu mee op. De grote #twexit, zoals dat heet in die kringen.

      De Standaard,

      Tijd voor een Twexit, oftewel stoppen met Twitter.

      de Volkskrant,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems of leenwoord
      Vroegste datering 2011
      Brontaal Engels
      Vorm in brontaal Twexit
      Betekenis in brontaal idem