typefoutdomein


typefoutdomein 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

met opzet verkeerd gespelde domeinnaam van een website, waarop internetgebruikers terechtkomen als ze een tikfout maken in het internetadres van een andere, meestal zeer bekende, website, waarbij de website met de verkeerde spelling vaak een pornosite of een datingsite is, of een site met veel advertenties waar de sitebeheerder vervolgens aan verdient; tikfoutdomein

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een typefoutdomein…

is een website

      Algemene voorbeelden


      Zoekgigant Google strijkt per jaar maar liefst 497 miljoen dollar op door de advertenties die zijn geplaatst op zogenaamde 'typefoutdomeinen.' Dit zijn sites waarvan het adres slechts één letter verschilt van die van een veelbezochte site.

      http://www.telegraaf.nl/digitaal/6077255/__Google_verdient_half_miljard_door_typefouten__.html,

      Uit dit antwoord leid ik af dat de minister het uitsluitend de taak van de sitehouders vindt om op te treden tegen typefoutdomeinen. Ook wanneer ze misleidende reclame en voor kinderen ongeschikte inhoud bevatten.

      http://blog.iusmentis.com/tag/oneerlijke-handelspraktijken

      Het is belangrijk om op gecontroleerde wijze van SEM gebruik te maken bij affiliate marketing. Veel adverteerders beheren affiliate SEM graag voor u als er bijvoorbeeld toegang tot nichemarkten of typefoutdomeinen wordt geboden.

      http://www.affili.net/nl/Uitgevers/Business_models/SEM.aspx

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2006