uitpubliek


uitpubliek 1.0

(voetbal; sport en recreatie)

publiek dat een sportploeg of sporter in een uitwedstrijd steunt; de gezamenlijke supporters van de uitspelende club, ploeg of sporter
Veel minder vaak aangetroffen dat het antoniem thuispubliek, maar in beginsel wel met dezelfde combinatiemogelijkheden als dat woord. De hier opgenomen combinaties zijn specifiek van toepassing op het woord uitpubliek.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een uitpubliek…

is een publiek

  • [Activiteit of handeling] steunt de uitspelende club, ploeg of sporter

    Hoofdsemagram: publiek


    Algemene voorbeelden


    De supportersverenigingen van Feyenoord en Ajax hebben samen een voorstel klaar liggen om weer uitpubliek toe te laten bij de Klassieker. De bedoeling is dat volgend seizoen de eerste uitsupporters weer toegang hebben tot de wedstrijden.

    http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Fmaart%2FUitpubliek%20weer%20stapsgewijs%20bij%20Klassieker,

    En opnieuw was het Reggie Miller die de kar trok. Zijn 29 punten vormden de basis voor de overwinning van Indiana. Het lijkt wel of hij, naarmate de belangen groter worden en het uitpubliek zich steeds meer tegen hem keert, tot zijn beste prestaties komt. Miller is één van de meest gehate spelers van de NBA. Zijn arrogantie werkt op het vijandelijke publiek als een rode lap op een stier.

    De Telegraaf,

    Supporters van Feyenoord lopen zondag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Ajax een protestmars. Met de actie demonstreren ze tegen het verbod voor uitpubliek tijdens de klassieker.

    http://feyenoord.netwerk.to/nieuws/artikel/20734__rss.php,

    Combinatiemogelijkheden


    in voorzetselgroep


    • zonder uitpubliek

    Duels MVV en Helmond Sport wegens ongeregeldheden zonder uitpubliek. De Jupiler League-duels tussen MVV en Helmond Sport worden dit seizoen zonder bezoekers van de uitspelende club gespeeld. Dat maakten de besturen van beide clubs maandag bekend, meldt Sport1. Het weigeren van uitsupporters is een gevolg van enkele incidenten die zich de afgelopen jaren hebben voorgedaan rond de duels van de clubs.

    http://81.173.100.40/doc.asp?uid=121675,

    De wedstrijden tussen de eerste teams van Ajax en Feyenoord worden de komende vijf jaar zonder uitpubliek gespeeld. Deze beslissing volgt op een aantal recente incidenten.

    http://leden.ajax.nl/web/show/id=154417/contentid=68841,

    met telwoord ervoor


    • geen uitpubliek

    De bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax wordt over twee duels afgewerkt. De eerste wedstrijd vindt plaats op 25 april om 18.00 uur in de Amsterdam ArenA, de return wordt afgewerkt op 6 mei om 18.30 uur in de Rotterdamse Kuip. Bij het tweeluik is geen uitpubliek aanwezig.

    http://www.depers.nl/binnenland/471232/Geen-uitpubliek-bij-bekerfinale.html,

    De KNVB wil de voetbalclubs voorstellen om bij alle risicowedstrijden geen uitpubliek meer toe te laten.

    http://www.rnw.nl/caribiana/article/knvb-plan-alle-risicoduels-zonder-uitpubliek,