uitzendwerker


uitzendwerker 1.0

(business, economie en financiën)

iemand die uitzendwerk doet; uitzendkracht

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een uitzendwerker…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Uitzendkrachten zijn booming. Het aantal uitzenduren lag in 2014 6,6 procent hoger dan in 2013. Wat maakt de uitzendwerker aantrekkelijk voor werkgevers?

      http://www.peoplebusiness.nl/Artikelen/mensen/27-02-2015/de-uitzendwerker-in-opmars-waarom-we-van-ze-houden,

      "Daarom gaan wij met een uitzendwerker mee naar het bedrijf en laten hem of haar daar enkele uren op proef werken. Nadien telefoneren we regelmatig om te vragen hoe het is en na een maand doen we een evaluatie. Zij krijgen ook een peter of meter uit het bedrijf. Dat zijn grote inspanningen, maar die wegen niet op tegen de nog veel grotere inspanningen om een goede uitzendwerker te vinden."

      http://www.standaard.be/cnt/dst19102000_084,

      Nestlé is in Nederland een cao overeengekomen. Een deel van de uitzendmedewerkers krijgen 3 procent meer voor hetzelfde werk dan vaste werknemers.

      http://www.levensmiddelenkrant.nl/nieuws/algemeen/nestl%C3%A9-betaalt-uitzendwerker-meer-in-nieuwe-cao,

      Het bedrijf verzorgt uitzendwerk voor de achterban van zo'n vijftienhonderd leden in de agrarische sector [...]. Het Hoogeloonse bedrijf put daarvoor niet uit de normale 'pool' van uitzendwerkers.

      Nederlands Dagblad,

      Boeren zien niet graag een uitzendwerker komen die mogelijk kort daarvoor nog kippen heeft geruimd. De angst voor het overbrengen van het vogelpestvirus zit er flink in. Plattland leent de ruimers daarom in bij collega-uitzenders. Bij diverse uitzendbureaus in de regio hangen plakkaten op de ruiten: met spoed ruimers gezocht.

      Nederlands Dagblad,