uraniumverwerkend


uraniumverwerkend 1.0

zich bezighoudend met het verwerken van uranium; waar uranium verwerkt wordt

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een uraniumverwerkend bedrijf
  • uraniumverwerkende bedrijven

Zijn carrière begon hij bij McKinsey & Company in Amsterdam. [...]. Sinds 1 januari 2011 werkte hij als CFO bij Urenco, een internationaal uraniumverwerkend bedrijf.

https://www.gva.be/cnt/aid1120345/johan-friso-prins-van-oranje-maar-niet-van-de-nederlanden,

Plannenmakers van het Pentagon en de CIA hebben onderzocht welke doelen in aanmerking komen voor een aanval (bijv. uraniumverwerkende bedrijven in Natanz en Isfahan).

http://dwarslezing.blogspot.com/2006/04/bush-en-zijn-oorlogen.html,

  • een uraniumverwerkende fabriek
  • uraniumverwerkende fabrieken

In 1999 kwamen twee mensen om het leven, die in een uraniumverwerkende fabriek alle regels aan hun laars lapten en een kritikaliteits-ongeluk veroorzaakten.

NRC,

Iran gaat een uraniummijn in gebruik nemen, en enkele uraniumverwerkende fabrieken bouwen.

https://www.standaard.be/cnt/dst11022003_044,

  • de uraniumverwerkende industrie

De gegevens uit bijvoorbeeld de Amerikaanse uraniumverwerkende industrie en uraniummijnen zijn niet eenduidig. Zelfs onder grote groepen arbeiders is het nog lastig om genoeg statistiek op te bouwen. Bekend is bijvoorbeeld dat onder uraniummijnwerkers meer kanker voorkomt dan onder anderen, maar de vraag blijft wat de oorzaak is: het licht radioactieve uranium zelf, of vervalproducten als radon-gas.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/arm-uraan-wil-maar-niet-doden~b4c1ebf1/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F,