usual suspects


usual suspects 1.0

personen of zaken die men steeds op een bepaalde plaats, in een bepaalde situatie of bij een bepaalde gebeurtenis aantreft; gebruikelijke personen of zaken

Semagram (extra betekenisinformatie)


De usual suspects…

zijn zaken; zijn personen

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] zijn personen of zaken die men steeds in een bepaalde situatie, op een bepaalde plaats of bij een bepaalde gebeurtenis aantreft

  Algemene voorbeelden


  Het probleem van het accountancydebat is echter dat het veelal wordt gevoerd door de usual suspects, onder wie ondergetekende. In veel discussies zien we een herhaling van zetten, het berijden van stokpaardjes. Ook door ondergetekende.

  http://www.cwhy.nl/nl/blog/38-tus.html

  Je zou kunnen zeggen dat het de usual suspects zijn die te hoop lopen tegen het sluiten van het luchtruim voor het vliegtuig van de Boliviaanse president. Niet op reageren, gaat vanzelf weer over.

  http://denisblogt.com/2013/07/06/usual-suspects/

  Op de voorpagina's van de betrokken landen wel berichten over het asiel dat Snowden nu aangeboden wordt in Venezuela en wellicht Nicaragua, maar geen koppen over de verontwaardiging van de usual suspects uit Zuid- en Midden-Amerika.

  http://denisblogt.com/2013/07/06/usual-suspects/

  Nu zijn er nog steeds legio mogelijkheden wat betreft het lanceerlijstje. Er is bijvoorbeeld nog niets officieels bekend over de PlayStation 4 en Xbox 720, dus gissen wordt het sowieso. Daarom houden we het deze keer maar bij de usual suspects. Van die games waar we eigenlijk wel van kunnen ruiken dat ze eraan komen.

  http://www.gamer.nl/achtergrond/272792/launchgames-voor-de-xbox-720-en-ps4-the-usual-suspects