v.d.


v.d. 1.0

((vooral) geschreven taal)

van de
Gebruikt in het zinsverband.

Algemene voorbeelden


Iedereen denkt dat RSI een nieuw probleem is dat ontstaat als iemand langdurig met de muis v.d. computer aan de gang is. Niets is minder waar.

http://home.wish.net/~homeopat/inhoud-2.htm

In geval van een geconstateerde fout van een speler, b.v. een biljardé, dien je resoluut te zijn in je beoordeling en je annonce. Zeg: "Noteren... (aantal caramboles) ... (naam v.d. speler) ... (aantal caramboles)". Pas wanneer betreffende speler vraagt waarom hij wordt afgeteld, noem je de reden, maar ga daarover niet in discussie.

http://www.tomaatnet.nl/~arnovanlier/Arbitrage.htm

Wanneer men echter spreekt over de herziening van Artikel 195 v.d. GW (wat grondwetswijzigingen veel simpeler zou maken) en een paritaire Senaat, welnu, dan is België - en zeker de democratische rechtsgang - in haar wezen bedreigd.

http://www.belgischeunie.be/nederlands/indexnl.htm,

Voor snelheid en halve fond tellen de drie eerst geklokte duiven en voor de reeks fond de twee eerst geklokte duiven; telkens van de eerste 10 van de poulebrief. Voor de reeks junior hoeft men dus niet de drie of twee eerst getekende duiven op te geven (mag uiteraard) maar de drie of twee eerst geklokte duiven op de uitslag. En dat van de eerste 10 v.d. poulebrief.

http://www.deduif.be/gouden_duif.htm

Advies MR: schrappen v.d. bepaling dat KGA, glas en textiel niet met huis-aan-huisophaling van huishoudelijke afvalstoffen en hun deelfracties mogen worden aangeboden.

http://www.dma.be/p/mrm/adv99/av990930d.htm,

v.d. 2.0

((vooral) geschreven taal)

van de; ook: van der; van den
Gebruikt in namen.

Algemene voorbeelden


Aanvullend meldt mevrouw v.d. Pluijm over het parkeerprobleem in de Mede: volgens het bestemmingsplan is dit een 30 kilometerzone, waar overal geparkeerd mag worden.

http://www.deouwetoren.nl/

Lezing door A.F.Th. v.d. Heijden op 19 maart (14u30).

NRC,

De Leeuwarder rechtbank veroordeelde in januari van dit jaar S. tot negen jaar en v.d. W. tot acht jaar gevangenisstraf met tbs.

Meppeler Courant,

Ook hier weer een goede wedstrijd met een aantal paren van Dansschool v.d. Stroet, die in een sterk deelnemersveld in de diverse klassen goed voor de dag kwamen en waarbij een drietal prijzen werden behaald.

Meppeler Courant,

Doelpuntenmakers: G. Drenth (4), A. Mulder (4), E. Deen (3), B. v.d. Voort v.d. Kley (2), M. Drent (1).

Meppeler Courant,

Na de Napoleontische oorlogen (omstreeks 1800) heersten ook in Nederland ellendige sociale toestanden: bittere armoede, werkloosheid, en velen werden tot de bedelstaf gebracht. Generaal v.d. Bosch stichtte ter leniging van deze nood op 1 april 1818 De Maatschappij van Weldadigheid.

http://www.gevangenismuseum.nl/nederlands/geschiedenis/index.htm

Het jaarverslag van mevrouw v.d. Belt en het financiële verslag van mevrouw Moes werden goedgekeurd.

Meppeler Courant,

Gerriette v.d. Heide behaalde op de 200 meter school een keurige tweede plaats.

Meppeler Courant,

De familie v.d. Berg runt een kapsalon in Ruinerwold.

Meppeler Courant,

Bert v.d. Meulen die een serieuze aanval deed op de 2de plaats, viel halverwege uit met materiaalpech.

Meppeler Courant,

v.d. 3.0

((vooral) geschreven taal)

van dit
Alleen aangetroffen in de afkorting (bur.) v.d. bl. '(bureau) van dit blad', gebruikt in (contact)advertenties.

Algemene voorbeelden


In het Fries Dagblad zag ik een prachtige contactadvertentie: 'Boer (42 jr.) zoekt boerin. Br.o.nr. 211563 bur. v.d. bl.' Daar hou ik van! Dat is andere koek dan het slappe gewauwel van autistische intellectuelen die in kwaliteitskranten hun verlangens voor een nieuwe partner openbaren.

Kan ik even langskomem?, Paul van Vliet,

Vlot uitz. j. carr.vr., met aantr. job in fin./econ. dienstverl., zkt weg. omst. vier nieuwe mannen om haar bezig te houden. Br.o.nr. 0498-001 v.d. blad.

https://esac.climbing.nl/musketon/apr98/contact.html,

Tijdel. eenz., g. uitz. j. man zkt vriendin tot half juli, doel integere vriendschap en stevige schouder. Gn sex. Br.o. nr. 0498-005 v.d. blad.

https://esac.climbing.nl/musketon/apr98/contact.html,