v.v.


v.v. 1.0

((vooral) geschreven taal)

vice versa, van routes, trajecten: heen en terug; in andere toepassingen ook wel: en andersom
In de betekenis 'en andersom' meestal voorafgegaan door en.

Algemene voorbeelden


In september 2001 wordt de door de noordelijke zakelijke regio zo gewenste route Groningen-Amsterdam v.v. in het netwerk opgenomen.

http://www.tta.nl/nl/index_nl.htm,

We zullen ons moeten beraden op de vraag of we dat nieuwe denksportcentrum willen gaan huren voor onze clubavond. Persoonlijk, maar dan ook strikt persoonlijk, sta ik niet te tintelen van enthousiasme. Wat tot nu toe een eenvoudig te bekruipen afstand (huis-Remise v.v.) was, wordt ineens een fietstocht van een stug halfuur.

http://www.xs4all.nl/~tnopc/bc80/main.html,

De leerwoordenboeken Modern Standaard Arabisch-Nederlands v.v. die vandaag officieel worden voorgesteld, mogen gezien worden als een nieuwe mijlpaal in de Arabistiek.

http://www.kuleuven.ac.be/ilt/arabisch/nederlands.htm

De afgelopen en komende jaren zijn en worden maatregelen getroffen om de snelheid en de betrouwbaarheid van het openbaar busvervoer tussen Wijk bij Duurstede-Utrecht v.v. te verbeteren.

http://www.regioutrecht.nl/

Vanaf 28 mei 2001 zal door TTA de route Eindhoven-Rotterdam-Birmingham v.v. worden overgenomen van de British Airways franchise BASE Airlines.

http://www.tta.nl/nl/index_nl.htm,

Op 24 mei verzorgden twee locomotieven van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij de tractie van de Grachten Express op het traject Bad Bentheim-Amsterdam CS v.v.

http://www.nvbs.com/Nieuws/2003/Nieuws-20030701.htm,

Uitgezonderd de "Koegelwieck" en de "Najade" kunnen met alle schepen fietsen worden vervoerd. Dit geldt ook voor de extra afvaarten die tijdens de vakantieperiode op het traject Harlingen-Terschelling v.v. worden ingezet.

http://www.rederij-doeksen.nl/nedindex8.htm

Een kaartje Heerlen-Heimbach v.v. kost 13 euro (Euregioticket).

http://www.ld.nl/Index/0,4341,,00.html?sHoofdUrl=http%3A%2F%2Fwww.ld.nl%2FPagina%2F0%2C7105%2C30-1-2-2540-1937584-1248--%2C00.html,

Met ingang van begin april 2004 zal de SLM-KLM joint venture opnieuw vijf keer per week (in plaats van de huidige vier vluchten per week) gaan vliegen tussen Paramaribo en Amsterdam v.v. en zes maal per week permanent vanaf mei 2004.

http://wereldverkenning.nl/modules.php?name=AvantGo=print=930,

Ter gelegenheid van 25 jaar roeimarathon tussen Zwartsluis en Grouw v.v. werd zaterdag in Driewegsluis een reünie gehouden van de deelnemers uit de voorbije jaren.

Meppeler Courant,

Op de route Maastricht-Amsterdam v.v. heeft KLM exel 9% meer passagiers vervoerd dan in het voorgaande jaar.

http://www.maa.nl/index_nl.html

v.v. 1.1

((vooral) geschreven taal)

vice versa, over en weer; wederzijds
Meestal voorafgegaan door en: 'en omgekeerd'.

Algemene voorbeelden


Een ander geval van een medicijn dat zich nergens bij in laat delen is Venlafaxine (Efexor). De werking lijkt op die van Prozac maar het remt niet alleen het hergebruik van Serotonine maar ook van Norepinefrine, echter slechts zeer beperkt van Dopamine. Dit zou een ondersteuning zijn van de veronderstelling dat in bepaalde gevallen de omzetting van Dopamine in Norepinefrine en v.v. gestoord kan zijn.

http://members.nbci.com/_XMCM/ADHD_A/Index.html

v.v. 2.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur; media, communicatie en telecommunicatie; (vooral) geschreven taal)

verliest van
Gebruikt in sportuitslagen van sporten, zoals judo.

Algemene voorbeelden


Judo [...]. EK: mannen, -90 kg [...]; tweede ronde: Elmont w.v. Minic (Bos), Van 't End verliest van Odenthal (Dui), derde ronde: Elmont v.v. Liparteliani.

de Volkskrant,

Judo [...]. EK [...] Vrouwen, -78 kg [...]; tweede ronde: Verkerk v.v. Joo; herkansing: Verkerk w.v. Powell; om derde plaats: Verkerk w.v. Tcheuméo.

de Volkskrant,

Judo [...]. Vrouwen [...]. Landenwedstrijd [...]; finale: Nederland-Frankrijk 4-1. Ente w.v. Gneto, Verhagen w.v. Pavia, Van Emden v.v. Agbegnenou, Bosch w.v. Posvite, Verkerk w.v. Louette.

de Volkskrant,