vastgoedhandelaar


vastgoedhandelaar 1.0

iemand die voor zijn beroep vastgoed voor eigen rekening koopt en vervolgens doorverkoopt; handelaar in immobilia

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vastgoedhandelaar…

is een handelaar; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] drijft handel
  • [Wijze] koopt voor eigen rekening
  • [Object betroffen] handelt in vastgoed
  • [Onderscheid of tegenstelling] is te onderscheiden van de vastgoedmakelaar die bemiddelt tussen een kopende en verkopende partij

Algemene voorbeelden


De vastgoedhandelaar koopt voor eigen rekening en verkoopt deze woningen meestal zelf. Dit is meestal te zien doordat het aanbod van woningen op een en dezelfde site zichtbaar is.

http://www.nederlandsevastgoedmaatschappij.nl/vastgoed%20handelaar.html,

Er bestaat een wezenlijk verschil tussen een vastgoedhandelaar en een vastgoedmakelaar. Bij de eerstgenoemde activiteit [...] wordt door een bepaald persoon of een bepaalde firma uitsluitend een koper gezocht voor het onroerende goed, dat deze persoon of deze firma reeds zelf aangekocht had [...]. De vastgoedhandelaar valt volledig buiten de reglementeringen welke aan de vastgoedmakelaar worden opgelegd, qua herkenningsnummer en inschrijving bij het BIV [...]. In tegenstelling tot de vastgoedhandelaar treedt de vastgoedmakelaar op als tussenpersoon, bemiddelaar tussen partijen.

http://books.google.nl/books?id=8ndFQHfbmjQC&pg=PA11&lpg=PA11&dq=vastgoedhandelaar&source=bl&ots=VK297Dh2VW&sig=QK210_VEs92rgOydPoBBACVWbME&hl=nl&ei=1TEnTY7zL4KSOraWgaYC&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CCcQ6AEwATiMAQ#v=onepage&q=vastgoedhandelaar&f=false,

De toren en huizen zijn vorige week voor 22 miljoen gulden verkocht aan de Amsterdamse vastgoedhandelaar Leo Bartels, ooit penningmeester in het Ajax-bestuur.

NRC,

Vastgoedhandelaren op de veiling hebben [...] niet meer zoveel belangstelling voor de panden. Dat komt omdat ze een woning meestal niet meer binnen zes maanden kunnen doorverkopen.

http://www.metronieuws.nl/algemeen/gedwongen-verkoop-brengt-minder-op/SrZjia!WdWHV0N2MUCEA/,

Het OM is ervan overtuigd dat Holleeder vier vastgoedhandelaars heeft afgeperst. De slachtoffers werden bedreigd, mishandeld of zelfs (al dan niet in opdracht van hem) vermoord.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/843914/2007/09/15/In-de-rechtszaal-toont-Holleeder-zich-poeslief.dhtml,