vastgoedmakelaar


vastgoedmakelaar 1.0

iemand die voor zijn beroep bemiddelt tussen de koper en de verkoper van onroerend goed; makelaar in immobilia; ook: het beroep of de titel van vastgoedmakelaar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vastgoedmakelaar…

is een makelaar; is een persoon

  • [Plaats] werkt vaak vanuit een makelaarskantoor
  • [Activiteit of handeling] bemiddelt tussen een koper en verkoper, helpt de vraagprijs vaststellen, adverteert, voert prijsonderhandelingen en gaat vaak mee voor bezichtiging door de kandidaat-koper van een onroerend goed
  • [Wijze] verdient courtage voor zijn bemiddeling
  • [Object betroffen] bemiddelt voor vastgoed

Algemene voorbeelden


Een goede vastgoedmakelaar zorgt voor een juiste begeleiding bij het aankopen van een pand. De makelaar gaat hiervoor in gesprek met u, als koper, maar ook met de verkoper. Samen worden de wensen besproken en tevens wordt er een bedrag vastgelegd wat de vastgoedmakelaar kan besteden bij de aankoop van een pand. Wanneer u juist verkoopt wordt er een bedrag afgesproken wat minimaal behaald dient te worden.

http://huis-en-tuin.infonu.nl/kopen-en-huren/61558-vastgoedmakelaar-of-nvm-makelaar.html,

Sinds oktober 1993 is het beroep van vastgoedmakelaar en "syndicus van gebouwen" beschermd.

De Standaard,

Nadat [...] de federale minister voor KMO al had laten merken dat hij ontevreden is over de werking van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV), krijgt het instituut nu ook tegenwind van een groep Vlaamse makelaars [...]. Het BIV is twee jaar geleden opgericht en wordt geacht een praktische regeling en deontologie uit te werken voor vastgoedmakelaars. Bijna 9.000 makelaars betaalden 12.000 frank lidgeld en mogen daarom wettelijk de titel van vastgoedmakelaar dragen.

De Standaard,

Deze opleiding is interessant voor aannemers, bouwpromotoren en vastgoedmakelaren die zich richten op appartementen en woningbouw of sleutel op de deur.

http://www.confederatiebouw.be/waasland/Agenda/Agendadetail.aspx?no_reference=06005074

Let er wel op dat je je niet laat misleiden door vastgoedmakelaars die al te rooskleurige schattingen van je huis voorop stellen. Sommige vastgoedmakelaars gebruiken dit truukje opdat je hen de toestemming zou geven om het huis te laten verkopen.

http://huis-en-tuin.infonu.nl/kopen-en-huren/39315-verkoop-van-je-woning-hoe-je-huis-correct-laten-schatten.html,

Woordfamilie


Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen