verandermanager


verandermanager 1.0

manager die ervoor zorgt dat er in een bedrijf een bepaalde verandering wordt ingezet, bijvoorbeeld tijdens een reorganisatie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een verandermanager…

is een manager

  • [Functie] zorgt ervoor dat er in een bedrijf een bepaalde verandering wordt doorgezet, bv. bij een reorganisatie

    Hoofdsemagram: manager


    Algemene voorbeelden


    Ook in Oost wordt geëxperimenteerd met een nieuwe werkwijze. Vermeend wordt voorzitter van een stuurgroep die uitzoekt welke aanpak de 'beste praktijk' oplevert. Vóór december dit jaar moet hij aangeven hoe de nieuwe Dienst Werk en Inkomen opgezet moet worden. Hij doet dit in nauw overleg met iemand die binnenkort door Oudkerk wordt aangesteld als 'bouwer van de Dienst Werk en Inkomen'. Die 'verandermanager' komt niet uit de directies van de organisaties die geheel of gedeeltelijk in de nieuwe dienst opgaan. Behalve de sociale dienst zijn dat Maatwerk en de NV Werk. Voor de stuurgroep van Vermeend worden verder mensen uit het bedrijfsleven en het onderwijs aangetrokken, alsmede vertegenwoordigers van het CWI (de opvolger van het Arbeidsbureau) en het UWV (het uitvoeringsinstantie van de WW en WAO).

    Wie een organisatie wil veranderen, ontkomt er niet aan om ook zichzelf te veranderen. Je moet naar buiten én naar binnen kijken. De meeste leiders die verandermanager zijn, doen dat niet.

    https://www.managementimpact.nl/artikel/verandermanager-verander-uzelf/,

    Als verandermanager is het belangrijk om het eigen denk- en gedragspatronen op het veranderproces te onderkennen. De verandermanager moet ook flexibel zijn om de verschillende organisatiemodellen en verandermethoden toe te passen. De manager moet kunnen anticiperen op de spanningen van de verschillende krachtenvelden.

    https://anderssamenwerken.nl/2019/03/12/de-competenties-van-de-verandermanager/,

    Woordfamilie


    Overige woordfamilieleden