verhuizer


verhuizer 1.0

iemand die zich voor zijn beroep bezighoudt met het verhuizen van anderen; iemand die de inboedel van een ander tegen betaling transporteert naar diens nieuwe verblijfplaats; iemand die helpt verhuizen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een verhuizer…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] houdt zich bezig met het verhuizen van anderen; transporteert de inboedel van een ander tegen betaling naar diens nieuwe verblijfplaats; helpt iemand verhuizen

    Algemene voorbeelden


    Eigenlijk bieden alle verhuizers u dezelfde dienst aan: uw goederen verplaatsen van één punt naar een ander.

    http://www.bobex.com/bobex/control/info?language=nl=bg_moving.jsp#nl_top

    Eenmaal de beslissing is genomen om een onderneming of een deel van een onderneming te verplaatsen, stelt zich de vraag van de keuze van de verhuizer [...]. Er zijn verhuisondernemingen die gespecialiseerd zijn in internationaal transport, terwijl andere zich slechts concentreren op lokale verplaatsingen. Er bestaan ook professionelen die gespecialiseerd zijn in tijdelijke verplaatsingen (bijvoorbeeld naar de zalen voor een expositie), in tegenstelling tot degenen die zich slechts bezighouden met definitieve verhuizingen.

    http://www.bobex.com/bobex/control/info?language=nl=bg_moving.jsp#nl_top

    Bij het oversteken naar de Ford Transit, die aan de waterkant geparkeerd stond, voelde ik de warmte van de klinkers door mijn voetzolen heen dringen. De verhuizer zat met open portier een shagje te roken. Bij mijn nadering sprong hij op de grond en liep naar de achterkant van de auto - kennelijk om de klep te openen, zodat we konden gaan uitladen.

    De tandeloze tijd. Dl. 1: Vallende ouders, A.F.Th. van der Heijden,

    De verhuizers hadden binnen een half uur haar spullen in de auto geladen en waren naar het nieuwe adres vertrokken, net als haar ouders.

    De tweede geschiedenis, Loes Wouterson,

    Desgewenst pakken de verhuizers uw spullen in en uit, de- en monteren zij uw ledikanten, kasten en ander groot meubilair. Nadat u al uw spullen hebt uitgepakt worden de lege dozen na de verhuizing door ons afgehaald.

    http://www.waaijenberg.nl/

    Voor zo'n offerte moet u op voorhand berekenen hoeveel volume de meubels en spullen zullen innemen, zodat het bedrijf weet welk type vrachtwagen het moet sturen, of er moeilijk te vervoeren of te demonteren zaken tussen zitten, of er een verhuislift nodig is, of de verhuizers zelf dozen moeten meebrengen en nog spullen moeten inpakken, of ze de verpakking nadien ook weer mee moeten nemen, hoelang het werk zal duren en hoe ver de afstand tussen de twee woningen bedraagt.

    De Standaard,

    De verhuizers werken in het algemeen op uurbasis.

    http://www.bobex.com/bobex/control/info?language=nl=bg_moving.jsp#nl_top

    De Weijert is gefuseerd met het zorgcentrum de Priensenije in Ruinen en met de Molenhof in Havelte. Daarom kwamen ook personeelsleden uit die centra helpen bij de volksverhuizing. In totaal schoven tachtig 'verhuizers' aan de gezamenlijke maaltijd aan die in de eetzaal werd opgediend.

    Meppeler Courant,

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • een verhuizer inschakelen
    • een verhuizer nemen

    U zult merken dat de kosten van een professionele verhuizing reuze meevallen. En als u voor uw werk moet verhuizen zijn de verhuiskosten ook nog fiscaal aftrekbaar, waardoor het extra aantrekkelijker wordt om een erkende verhuizer in te schakelen.

    http://www.de-kievit.nl/particulier.htm

    Waarom zou ik een verhuizer nemen? Kunt u zich nog de eerste keer herinneren dat u verhuisd bent? U heeft waarschijnlijk een busje of een vrachtauto gehuurd, een paar vrienden bij elkaar geroepen, en er een dag van gemaakt [...]. Niet elke doe-het-zelf verhuizing is een ramp, maar de mogelijkheid is altijd aanwezig.

    http://www.de-kievit.nl/particulier.htm

    als subject bij een werkwoord


    • dragen
    • sjouwen

    Waarschijnlijk op hun gemak gesteld door Suzanna die wat lacherig liet blijken het in alles met hem eens te zijn, droegen de verhuizers de hele santenkraam tot aan kapstokken, vloermatten en de geluidsinstallatie toe achter hem aan, die steeds zeer vlot voor hen uitging en soms, koppig doorhamerend, een enkel stuk nog weer een paar centimeter liet verschuiven.

    Kreutzersonate, Margriet de Moor,

    Stinkende witte stofwolken dreven door de Emmastraat. Hoog opgeladen koetsen en zwaarbeladen verhuiswagens reden voor, koetsiers en verhuizers sjouwden de inboedel en bagage naar binnen.

    De Hunnen. Dl. 3: Vrede, Jan Cremer,

    met adjectief ervoor


    • professionele verhuizers

    Een team van professionele verhuizers staat klaar om iedere verhuizing van a tot z af te handelen: inpakken met de beste materialen, laden, transport en hermontage.

    http://www.student.kuleuven.ac.be/~m9916671/nederlands/ teksten/volledigetekst.doc

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • een erkende verhuizer
    • erkende verhuizers
    • gediplomeerde verhuizers

    Het is denkbaar dat een leverancier zelf zijn eigen product of kwaliteitsysteem toetst en vervolgens verklaart dat het aan bepaalde eisen voldoet. Bekende voorbeelden hiervan zijn de "keurslagers" en de "erkende verhuizers": zij hebben zichzelf erkend [...]. Het bedrijf verklaart dat het voldoet aan bepaalde normen en kan daar vervolgens ook op worden aangesproken.

    http://eulab.nen.nl/

    Alle medewerkers van Pot zijn erkende en gediplomeerde verhuizers. Hun kennis wordt regelmatig bijgeschoold. Daarnaast volgen veel medewerkers doelgerichte cursussen, om hun kennis op specifieke deeltrajecten te verhogen.

    http://www.pot-logistiek.nl/bedr.html

    met bezittelijk voornaamwoord


    • mijn verhuizer
    • uw verhuizer
    • onze verhuizers

    Er is een la met keukenspullen weggeraakt bij de verhuizing. Niet de dure la, met het tafelzilver, maar de la met de dingen die je echt gebruikt en nodig hebt. Die is weg. Mijn verhuizer, een bedrijf dat van grootvader op hemzelf inboedels verhuist, gelooft mij niet. Het kán niet. Hij overtuigt mij geheel. Zoiets kan niet. Het is typisch iets wat de mensen in hun zenuwen denken, maar een la met keukenspullen raakt niet weg. Het enige is: die spullen zijn er niet.

    Twee eendjes en wat brood, Renate Rubinstein,

    Stel uw verhuizer op de hoogte van kostbare schilderijen. Pak spiegels, lijsten en schilderijen in, en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Grote spiegels worden door de verhuizers in speciale dozen geplaatst.

    http://www.verhuisbedrijf.be/verhuizen.html

    De professionaliteit van onze verhuizers is van cruciaal belang voor een excellente service. Daarom krijgen al onze mankrachten een grondige scholing binnen het bedrijf.

    http://www.student.kuleuven.ac.be/~m9916671/nederlands/ teksten/volledigetekst.doc

    voorafgegaan door als


    Gelukkig leerde hij al snel de Russische rockband Onder Water kennen, die een kleine vervoersonderneming had. Daar begon hij als verhuizer. Een betrekking in de verhuisbranche maakt de spieren van de man sterk en verbreedt zijn geestelijke horizon. Hij komt iedere dag nieuwe mensen tegen, loopt vreemde woningen in en uit en legt contacten.

    Russendisco, Wladimir Kaminer,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen