verkeersremmend


verkeersremmend 1.0

(transport, verkeer en reizen; recht en misdaad)

een remmende werking hebbend op de snelheid van het verkeer; waardoor de snelheid van het verkeer verminderd wordt; de snelheid van het verkeer beperkend

Algemene voorbeelden


Twaalf digitale verkeersremmers in Heuvelland. In het kader van het Verkeersveiligheidsprojekt Heuvelland zullen binnenkort op twaalf plaatsen moderne verkeersremmende borden geplaatst worden. Het gaat om Dynamische SnelheidsInformatie Systemen (DSI), digitale beeldschermen waarop per automobilist te zien is hoe hoog zijn of haar snelheid op het moment van passeren is.

De Limburger,

Op een doorgaande weg waar 50 gereden mag worden, zijn verkeersremmend kleine bult-drempeltjes aangebracht. Wanneer deze collega met maximaal 50 aangereden komt op zijn motor, zijn deze drempeltjes vrijwel niet te zien en wordt hij zo goed als gelanceerd. Hij heeft hierdoor al eens zijn polsen bezeerd en zou ook makkelijk onderuit kunnen gaan. Is de gemeente verplicht hiervoor waarschuwingsborden te plaatsen?

http://www.vnvf.nl/scripts/vragen.cgi?&action=show&ID=56,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een verkeersremmend effect

Gemeentebelangen maakte al eerder bezwaar tegen de getroffen verkeersremmende maatregelen op de Bokkenbunseweg en stelde nu voor die obstakels daar weg te halen en te herplaatsen aan het begin en einde van de weg door Lheebroek. 'Naast een verkeersremmend effect zijn ze voertuig-onvriendelijk en de populariteit van dit weggedeelte zal dan ook sterk afnemen', verwacht J. de Haas.

Meppeler Courant,

  • verkeersremmende maatregelen

Over het algemeen hebben kleine vrachtauto's en citytrailers het voordeel dat zij in verhouding tot vrachtwagens minder last hebben van verkeersremmende maatregelen, daar staat echter een extra milieubelasting en verkeersoverlast tegenover.

http://www.psd-online.nl/

Punt van zorg is ook het toenemend aantal rotondes, drempels en andere verkeersremmende maatregelen.

Dagblad van het Noorden,

Vanavond is om 19.30 in café de Haverput in Bunde een bijeenkomst waar met het college van burgemeester en wethouders gesproken wordt over de verkeersremmende maatregelen.

De Limburger,

Op het middenste gedeelte is er wel verkeer mogelijk, maar er worden verkeersremmende maatregelen genomen.

De Standaard,

Burgemeester en wethouders van Brederwiede stellen de raad voor akkoord te gaan met een krediet van in totaal bijna 40.000 gulden voor het nemen van verkeersremmende maatregelen in Blokzijl, Belt-Schutsloot en Giethoorn.

Meppeler Courant,

Het voormalig CDA-raadslid I. Dolmans heeft handtekeningen verzameld tegen de verkeersremmende maatregelen in Bunderveld.

De Limburger,

  • verkeersremmende obstakels

Ook moet een eind komen aan de massale verkeerssterfte van kikkers en padden tijdens de trek in het voorjaar, door de aanleg van oversteekplaatsen of van verkeersremmende obstakels.

De Standaard,

Een nog niet vervulde wens is de aanleg van verkeersremmende obstakels in de weg Alteveer.

Meppeler Courant,

  • een verkeersremmende voorziening
  • verkeersremmende voorzieningen

Gezien de ontsluiting van dit plan en tevens een groot gedeelte van De Slenken I op de Slenkenweg in de directe omgeving van de Dorpsstraat wordt het leggen van een relatie door B en W acceptabel geacht. Daarom achten zij het verantwoord dat de financiering van de te treffen verkeersremmende voorziening geschiedt binnen de exploitatie van De Slenken II.

Meppeler Courant,

Volgens een peiling van de ANWB lopen veel gemeenten achter met noodzakelijke voorbereidingen, zoals het beveiligen van kruispunten en de aanleg van verkeersremmende voorzieningen als hobbels, drempels en wegversmallingen.

NOS Nieuws,

De wenselijkheid om op de aansluiting van de Slenkenweg en de Dorpsstraat tot verkeersremmende voorzieningen te komen wordt des te meer onderstreept door de verwezenlijking van het bestemmingsplan De Slenken II.

Meppeler Courant,

We begrijpen best dat gezien de reorganisatie bij de Kovo-politie en de verkeersintensiteit er niet constant gecontroleerd kan worden, maar dan kunnen er toch wel verkeersremmende voorzieningen worden aangelegd.

Meppeler Courant,

met werkwoord


  • verkeersremmend werken

Ter hoogte van de kruising met Blankenstein buigt het fietspad vanuit de richting Oosterboer iets af naar links en na het passeren van Blankenstein weer naar rechts. Deze constructie werkt verkeersremmend.

Meppeler Courant,

De Brandmaat zal bij de voetgangersoversteekplaats voor de Oosterboerschool en de Anne Frankschool verbreed worden, zodat er plaats komt voor een bredere vluchtheuvel. Deze maatregel zal verkeersremmend werken.

Meppeler Courant,

verkeersremmend 2.0

(transport, verkeer en reizen; recht en misdaad)

een vlotte doorstroming van het verkeer remmend; waardoor een vlotte doorstroming van het verkeer verhinderd wordt; verkeershinderend; verkeersbelemmerend
Veel minder gebruikelijk dan de betekenis 1.0.

Algemene voorbeelden


Om het aantal benodigde parkeerplaatsen te halen zijn er op maaiveldhoogte in de Kemphaanstraat en de Faunastraat haakse parkeervakken ingetekend. Deze zijn gevaarlijk voor fietsers omdat zij snel over het hoofd worden gezien tijdens het achteruit uitparkeren. Deze haakse parkeervakken zijn verkeersremmend door het in- en uitparkeren en het rechtdraaien op de openbare weg waar het doorgaande verkeer hinder van zal ondervinden. Ook automobilisten die achteruit willen inparkeren zullen opstoppingen veroorzaken.

http://winkelcentrumwormer.wordpress.com/2009/08/19/14/,

Parkeren is verkeersremmend.

http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=%22is%20verkeersremmend%22&source=web&cd=3&sqi=2&ved=0CD0QFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.eersel.nl%2Fdocument.php%3Fm%3D5%26fileid%3D24873%26f%3D0a7ba3df41271df7f80646f4f4f7e268%26attachment%3D1%26c%3D36575&ei=TxAAUc6NIsjL0QWvnoHoDA&usg=AFQjCNEy5KBVr0Y8oaT0-gl7lC3zEe1WwQ,