verschijningsdatum


verschijningsdatum 1.0

datum waarop iets verschijnt; datum waarop iets geacht wordt of werd te verschijnen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een verschijningsdatum…

is een datum

      Algemene voorbeelden


      Al enkele malen was de verschijningsdatum van het boek nakende, maar telkens kreeg het in laatste instantie een andere titel mee.

      De Standaard,

      Deze voorwaarden omvatten onder meer de uiterste verschijningsdatum, het aantal te leveren exemplaren aan de administratie, de wijze van controle op de aanwending van de subsidie en de regeling ingeval er winst wordt gemaakt met de uitgave.

      http://www.wvc.vlaanderen.be/regelgevingcultuur/reglementen/letteren/

      De artikelen zijn voorzien van een publicatiebron, verschijningsdatum, oplage, verschijningsfrequentie en verspreidingsgebied.

      http://www.knipsel.nl/

      De verschijningsdata van de vacaturelijsten lopen samen met de verschijningsdata van de Campuskrant, dit is in principe om de drie weken (in de maanden juli en augustus verschijnen er slechts 2 lijsten, enkel in het Staatsblad en op CWIS).

      http://www.kuleuven.ac.be/personeel/procedures/aanstellingassistent.htm

      De verschijningsdatum van het nieuwe programma Windows 95 bijvoorbeeld, dat in augustus moet uitkomen, is tot nu toe al twee keer uitgesteld.

      NRC,

      Uit de vuilnisbakken naast de douchecellen vis ik een vergeeld exemplaar van The Sun op, en nerveus zoek ik mijn horoscoop op. Ik maak onvoldoende gebruik van mijn talenten; ik moet risico's durven nemen, want ik heb niets te verliezen. Mijn oog valt op de verschijningsdatum van de krant, en ik hap naar adem. De dag van mijn aanhouding, en twee dagen voor de verjaardag van mijn zoontjes. Niets te verliezen? Ik had het kunnen weten, natuurlijk. Ironie is een Engelse uitvinding.

      Costa del Crimen, Stan Lauryssens,