verwerkingsmogelijkheid


verwerkingsmogelijkheid 1.0

( Met betrekking tot concrete zaken, zoals afval, grond, grondstoffen, materialen e.d., maar ook wel met betrekking tot onstoffelijke zaken, zoals gegevens.)
mogelijkheid tot verwerking van iets; mogelijkheid om iets te verwerken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een verwerkingsmogelijkheid…

is een mogelijkheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de mogelijkheid om iets te verwerken

    Algemene voorbeelden


    Rest- en/of snoeihout is daarnaast voor hergebruik geschikt. Het kan versnipperd worden en als strooisel voor paden gebruikt worden. Ook particulieren kunnen het in de tuin gebruiken. Deze verwerkingsmogelijkheden hebben de voorkeur boven het verbranden van afval.

    http://www.milieuom.nl/nota.pdf,

    Voor afvalverwerkingsinrichtingen kan echter slechts een tijdelijke vergunning worden verleend. De vergunningtermijn is ten hoogste tien jaar. Hiervoor is gekozen omdat de organisatie van de afvalverwijdering doelmatig en planmatig moet worden aangepakt. De eisen die aan deze aanpak worden gesteld, veranderen echter onder invloed van wisselende factoren zoals het afvalaanbod, technologische ontwikkelingen en verwerkingsmogelijkheden.

    http://www.let.kun.nl/archeologie/publ.htm,

    Eind 1993 heeft de Nederlandse Bond van Boomkwekers de milieu-aspecten van het verbranden van resthout bij boomkwekerijen onderzocht en heeft dit vergeleken met die van andere verwerkingsmogelijkheden nl. het composteren en versnipperen.

    http://www.milieuom.nl/nota.pdf,

    Het beter specificeren en differentiëren van vleeskwaliteit ten behoeve van verschillende bestemmingen en verwerkingsmogelijkheden is één van de toekomstige uitdagingen van de vleesproductiekolom.

    http://www.innovatie.vlaanderen.be/pbo/eindrapporten/PBO97-49-162-varkenshouderij.pdf,

    De ISP die verantwoordelijk is voor de verwerking moet: - ervoor zorgen dat de toegang tot de gegevens en de verwerkingsmogelijkheden voor zijn werknemers beperkt blijven tot hetgeen die personen nodig hebben voor de uitoefening van hun taken of tot hetgeen noodzakelijk is voor de behoeften van de dienst.

    http://mineco.fgov.be/information_society/enterprises/providers_internetguide/providers_internetguide_nl.pdf,

    De stromenanalyse bekijkt de steenachtige materialen en metalen aan de hand van het productieproces, de toepassing en de verwerkingsmogelijkheden.

    http://www.ct.tudelft.nl/diocdgo/

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • een verwerkingsmogelijkheid bieden

    Programma's waarvoor we de computer hadden moeten uitvinden doordat ze een verwerkingsmogelijkheid bieden die we met geen ander didactisch hulpmiddel aankunnen.

    http://www.klascement.net/picto/eduprog.htm

    met adjectief ervoor


    • onvoorzienbare verwerkingsmogelijkheden
    • stilistische verwerkingsmogelijkheden

    In de kandidaturen is de studie naar de natuur essentieel. De student maakt kennis met een grote verscheidenheid aan materialen en stilistische verwerkingsmogelijkheden. Uitgaande van technische constructieve basisbegrippen wordt er gewerkt rond vertrouwde thema's als stilleven, landschap, figuur en portret.

    http://www.academieantwerpen.be/

    Studio Hans Schipperijn kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het tekort schieten in de nakoming van de overeenkomst als dit zijn oorzaak vindt in buitengewone of in redelijkheid voor Studio Hans Schipperijn onoverzienbare verwerkingsmogelijkheden voortvloeiend uit de aard van de door opdrachtgever aangeleverde materialen en evenmin als dat een gevolg is van afwijkingen tussen het aanvankelijk aan Studio Hans Schipperijn getoonde monster en het later door opdrachtgever voor de oplage aangeleverd materiaal.

    http://www.freelancevormgever.nl/voorwaarden.html

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • uitgebreide verwerkingsmogelijkheden

    Onze wereldwijd streng geselecteerde leveranciers staan borg voor productkwaliteit en leveringsstiptheid. Uitgebreide verwerkingsmogelijkheden: Met name op maat afcoilen, knippen, plooien, zagen, draadtrekken, stralen en schilderen. Meer complexe bewerkingen aan het staal voeren wij uit in samenwerking met klanten die in toelevering actief zijn.

    http://www.saeysteel.com/nl/bedrijf/aanbod.htm

    in voorzetselgroep


    • een nood aan verwerkingsmogelijkheden
    • een gebrek aan verwerkingsmogelijkheden
    • het ontbreken van verwerkingsmogelijkheden

    De succesrijkste locaties combineren de productie en verkoop van het product met een andere activiteit, zoals de verkoop van klassieke bouwmaterialen of van andere kringloopmaterialen. Dit biedt het voordeel dat vrachtwagens die grond komen afleveren, ook weer volgeladen kunnen vertrekken. Men kan zich de vraag stellen of de Belgische markt rijp is voor een dergelijk initiatief. Desalniettemin bestaat er een geweldige nood aan verwerkingsmogelijkheden voor grond.

    http://genval-dg1.met.wallonie.be/cdrom/html/theme_3/3.6.1.html

    Verwerking van de grondstoffen tot het eindproduct moet plaatsvinden binnen de geografische grenzen van de Nederlandse provincie Limburg. Alleen indien redelijkerwijs aangetoond wordt dat daar niet aan kan worden voldaan vanwege capaciteitsdiscrepanties of het geheel ontbreken van verwerkingsmogelijkheden in Limburg, kan door de Raad van Commissarissen van Dageraad B.V. daarvoor ontheffing worden verleend.

    http://www.limburgsland.nl/limburgsland.htm

    met telwoord ervoor


    • (de andere) twee verwerkingsmogelijkheden

    Als de verschillende verwerkingsprocessen (verbranden, versnipperen en composteren) met elkaar vergeleken worden, dan blijkt dat de emissies die vrijkomen bij het verbranden van resthout hoger zijn dan bij de andere twee verwerkingsmogelijkheden.

    http://www.milieuom.nl/nota.pdf,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • verwerkingsmogelijkheden en toepassingsmogelijkheden

    Het project betreft het uitvoeren van praktijk proeven naar de verwerkingsmogelijkheden en toepassingsmogelijkheden van raapzaad en tarwe voor pluimveevoer, varkensvoer en rundveevoer.

    Meppeler Courant,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen