vetpercentage


vetpercentage 1.0

percentage van vet; hoeveelheid vet in het menselijk en dierlijk lichaam of in voedsel, gemeten en uitgedrukt in procenten; vetgehalte in procenten
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
Zie ook : percentage

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vetpercentage…

is een percentage; is een hoeveelheid

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt vaak vermeld op de verpakking van voedingsproducten
  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de hoeveelheid vet in het lichaam van mensen en dieren of in voedsel

    Algemene voorbeelden


    Chitosan bevat een combinatie van stoffen die overgewicht tegengaat, het vetpercentage verlaagt en de cholesterolspiegels in het lichaam positief beïnvloedt.

    http://www.bodyenfitshop.nl/index.php?inc=tv=b4,

    De Skagerrakharing waarop de laatste jaren met grote fabrieksschepen is gevist, is vrijwel uitgemoord. Daardoor is de haringhandel aangewezen op de Kanaalharing. En die heeft meer tijd nodig om op gewicht te komen.Tegen medio juni benadert het maatje zijn ideale vetpercentage van ongeveer 25 procent.

    Algemeen Dagblad,

    Volgens voorzitter Mary Evans Young is het nu al zo ver dat meisjes van acht al willen afvallen en dat meisjes van twaalf jaar oud precies weten wat het vetpercentage van een avocado is en hoeveel calorieën er in een blikje Coca Cola zitten.

    NRC,

    "Een van de grote voordelen van alles zo veel mogelijk zelf doen is dat je contact met de beesten optimaal is. Onze veestapel doet het prima: het vetpercentage is zelfs bovengemiddeld, dat brengt ook weer wat extra op."

    Reformatorisch Dagblad,

    "Donkere mensen hebben volgens de Amerikaanse onderzoeker en zwemtrainer van Mark Spitz Counselman bovendien een lager vetpercentage. Vet is voor een sporter ballast. Hij zegt ook dat donkere mensen over het algemeen over snelle spierweefsels beschikken."

    NRC,

    Met een vetpercentage van 10,5 procent voldoet Tomba aan de ideale eisen voor een sportman.

    NRC,

    Gezonde voeding en voldoende verantwoord bewegen zijn echt de enige remedie tegen een te hoog vetpercentage.

    http://www.fitnesscentrum.com/

    In een goed uitgebalanceerd dieet ligt het vetpercentage op 20, het eiwitpercentage op 20 en het koolhydraatpercentage op 60.

    http://www.fitnesscentrum.com/

    Bekijken we welk energiedeel de eiwitten, koolhydraten en vetten in onze voeding leveren, dan spreken we van "energieprocenten". Stellen we de totale energieopbrengst van onze voeding op 100, dan zou de ideale verdeling zijn: eiwit 20, koolhydraten 60 en vetten 20. Je ziet dat wel eens op een verpakking staan: "bevat 10% vet". Dit betekent dat per 100 gram 10 gram vet in het product zit. Er zit dus 90 gram andere dingen in. Stel dat die 90 gram volledig bestaat uit koolhydraten en eiwitten. Dat zou betekenen dat het product 90 kcal. vet en 360 kcal. eiwitten en koolhydraten bevat. Het vetpercentage in energieprocenten is dan dus 20%.

    http://www.fitnesscentrum.com/

    Bij kinderen is een dieet niet echt nodig. Ze moeten alleen op hetzelfde gewicht blijven, en omdat ze nog groeien, vermindert zo het vetpercentage. Een kind dat bijvoorbeeld 60 kg weegt, is te dik, maar als het dat gewicht kan aanhouden, dan is het als volwassene perfect.

    De Standaard,

    Hespel: "Het is onomstotelijk bewezen dat middelen als EPO, dat de zuurstofopname door de spieren verhoogt, de prestaties gevoelig verbeteren. Atleten die hun opname met tien procent kunnen verhogen, zien hun VO2max -- de maximale hoeveelheid zuurstof die kan worden opgenomen per kilogram lichaamsgewicht -- ook met tien procent stijgen. Vaak worden er echter producten gekocht via Internet om op eigen houtje toe te dienen. Groeihormoon -- dat het vetpercentage reduceert en niet op te sporen is -- wordt vaak langs deze weg aangeboden.

    http://www.veto.student.kuleuven.ac.be/jg30/veto3004/doping.html