viermotorig


viermotorig 1.0

aangedreven door vier motoren; uitgerust met of voorzien van vier motoren
Vaak gezegd van transportmiddelen, inzonderheid van vliegtuigen.

Algemene voorbeelden


Later kwam er een nieuwe generatie vliegtuigen, die meest viermotorig waren.

http://books.google.nl/books?id=EWlYyS8lVpUC&pg=PA96&lpg=PA96&dq=viermotorig&source=bl&ots=UeOylEboIF&sig=z-qISkFFdXKXuvNw8WloVn7oHLU&hl=nl#v=onepage&q=viermotorig&f=false,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • viermotorig toestel
  • viermotorig vliegtuig
  • viermotorige machine

Eigenlijk was de Short Stirling de enige zware Britse bommenwerper in de Tweede wereldoorlog die als viermotorig toestel werd ontworpen.

http://www.nujij.nl/?tags=defensief,

Het is een onherroepelijk beeld, zo'n zwaar, viermotorig vliegtuig dat in de mist opstijgt met ex-dictator Pinochet erin. Geen demonstrant die het nog kan stoppen.

http://www.nrc.nl/W2/Nieuws/2000/03/03/Rtv/01.html,

Tijdens de bouw van deze toenmalige luchtreus had Fokker contact met de Zweedse luchtvaartmaatschappij ABA, die zeer geïnteresseerd was in het concept van de F.XXXVI. De Zweden vonden het vliegtuig alleen veel te groot. Er viel echter wel te praten over een kleinere viermotorige machine, die ABA op haar Europese net wilde inzetten.

http://mediatheek.thinkquest.nl/~ll115/cgi-bin/fokkern.cgi?page=db/f22n

European Superpull kent ook dit jaar weer een sterk internationaal deelnemersveld. Zo'n zeventig machines [...] zullen de strijd met elkaar aanbinden, met als inzet de Europese titel Indoor Tractorpulling [...]. De viermotorige machine uit Putten beschikt sinds kort over Puller 2000-banden en een paar gloednieuwe motoren en lijkt na een flinke verbouwing helemaal klaar voor de strijd om een podiumplaats in Ahoy.

http://europeansuperpull.nl/start.cfm?action=showContent&content_id=671&show_content_date=1&navigation_id=638&main_id=638%20&main2_id=,