visverwerkend


visverwerkend 1.0

zich bezighoudend met het verwerken van vis; waar vis verwerkt wordt

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een visverwerkend bedrijf
  • visverwerkende bedrijven

Enn visverwerkend bedrijf aan het Schulpengat op Urk is in de nacht van donderdag op vrijdag getroffen door een grote brand.

https://www.destentor.nl/noordoostpolder/brand-bij-visverwerkend-bedrijf-urk~a3a5cbf1/?referrer=https://www.google.com/,

In Nederland zijn meer dan 400 visverwerkende bedrijven. De NVWA controleert of deze bedrijven zich aan de regels houden voor voedselveiligheid.

https://www.openbare-inspectieresultaten.nvwa.nl/bedrijfsinspecties/visver-visverwerkende-bedrijven

  • een visverwerkende fabriek
  • visverwerkende fabrieken

Svetlaja [...] is een nederzetting met stedelijk karakter in het gemeentelijk district Ternejski van de Russische kraj Primorski. De plaats ligt aan de kust van de Japanse Zee bij kaap Sosoenov en aan de monding van de gelijknamige rivier. Svetlaja telt ongeveer 1100 inwoners (1.136 in 2002; 1.110 in 1989), waarmee het de derde plaats van het district is na Plastoen en het districtscentrum Ternej. De plaats heeft een grote visverwerkende fabriek.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Svetlaja_(kraj_Primorski)

Een van die kontrakten waar al lang aan wordt gewerkt en die nu worden ondertekend, is voor het Gentse studiebureau Haecon, gespecializeerd in havenkonstrukties. Het heeft een waarde van 25 miljoen en moet de monding van de Bassac-rivier in Zuid-Vietnam toegankelijker maken. Het tweede, 1,3 miljard waard, is de oprichting van acht visverwerkende fabrieken door het Vlaamse bedrijf Isocap.

De Standaard,

  • de visverwerkende industrie

De Nederlandse visverwerkende industrie en visgroothandel heeft een omzet van ongeveer 4,5 miljard euro en biedt werkgelegenheid aan ruim 7.000 man (5.655 FTE).

https://visfederatie.nl/kerncijfers/