vlaggenschipwinkel


vlaggenschipwinkel 1.0

(business, economie en financiën; neologisme)

grote winkel, meestal gewijd aan een merk of product, waar extra aandacht besteed wordt aan dit merk of product door bijvoorbeeld speciale reclameacties, muziek, video's en de ontwikkeling van afgeleide producten en diensten bij dit merk of product, met de bedoeling om de klanten dit merk of product als een belevenis of 'way of life' te laten ervaren

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vlaggenschipwinkel…

is een winkel; is een bedrijf; is een organisatie

   Algemene voorbeelden


   Als reïncarnatie van de De Medici's, de steenrijke bankiersfamilie die de stad tijdens haar drie eeuwen durende heerschappij met kunst volpropte, zijn de Ferragamo's er zeer prominent vertegenwoordigd. In de hoofdstad en het achterland van Toscane zijn ze grootgrondbezitters, met talloze villa's en paleizen. In het Florentijnse Palazzo Spini Feroni hebben ze hun vlaggenschipwinkel en het hoofdkantoor van hun modemerk; op zolder bevindt zich het Museo Salvatore Ferragamo. Dat onbekende museumpje toont een deel van de tienduizend stuks tellende collectie uit de geschiedenis van de 'schoenmaker van Hollywood', waaronder de leesten van vaste klanten als Greta Garbo en Ava Gardner.

   http://www.sandergroen.nl/ferragamo/,

   Al kan de drie verdiepingen tellende, 1600 m2 grote Pekingse trots van de tassenfabrikant bijlange na niet tippen aan de in zeven verdiepingen opgetrokken, 15000 m2 ruime megastore in Parijs, toch is de nieuwste aanwinst in het Louis Vuitton-imperium met die afmetingen meteen de grootste LV-shop in de Volksrepubliek China waar de rijke Chinese dames en heren al in twaalf winkels terecht kunnen voor spullen met het beroemde monogram LV op de donkerbruine achtergrond. Met de opening van de vlaggenschipwinkel in de Chinese hoofdstad neemt het Franse luxehuis volop deel aan de agressieve expansiedrift van westerse verkopers van designkledij, luxewagens en andere producten die azen op de yuans van de Chinese elite.

   http://www.gaybelgium.be/content/EEFkZEEpyEOvtCuics.shtml,

   Het voormalige hoofdkantoor en vlaggenschipwinkel van de C&A op het Damrak biedt een treurige aanblik nadat het in de nacht van 15 op 16 februari volledig uitgebrand is. In 1893 bouwt architect Berlage een fraai pand aan het Damrak. Het gebouw wordt in 1912 verbouwd tot vlaggenschipwinkel en hoofdkantoor van kledinggigant C & A Brenninkmeijer. Tijdens de strenge winter van 1963 breekt er brand uit in het gebouw en wordt het geheel verwoest.

   http://www.nuentoen.nl/fotos/193038/1963-ca-damrak-een-dag-na-de-brand.html

   Etymologie


   Aard herkomst leenvertaling
   Vroegste datering 2003
   Brontaal Engels
   Vorm in brontaal flagship store
   Betekenis in brontaal idem