vlees op de botten hebben


vlees op de botten hebben 1.0

een flink postuur hebben

Algemene voorbeelden


Ook Pringle of Scotland, het luxueuze Schotse wollenkledingmerk, toont zijn collectie op knaapjes die nauwelijks vlees op de botten hebben.

https://www.hpdetijd.nl/2017-06-28/catwalk-mode-methadonmodel/,

In Nederland hebben we in de zuivelketen melktypische rassen. Dit betekent dat het ras zo is ontwikkeld, dat alle energie naar de melkproductie gaat in plaats van de aanmaak van spieren. Dit zorgt er voor dat de bokken minder vlees op de botten hebben in vergelijking met dieren die speciaal voor de vleesconsumptie worden gehouden.

http://meatthemale.com/maak-kennis-met-de-mannen/het-vlees/

Twee lammetjes, groot en sterk en met een goede foklijn, heeft de boer uitverkoren om te blijven leven. Alle andere worden geslacht. Niet met Pasen, want dan hebben ze nog te weinig vlees op hun botten, maar in september als ze al een zomer lang door de wei hebben gesprongen.

NRC,

vlees op de botten hebben 2.0

financiële reserve hebben

Betekenisbetrekking


metafoor
Betrokken betekenissen 1.0 : 2.0

Algemene voorbeelden


Zelfs als het overnachtingsverbod maar een paar maanden duurt, is de schade heel groot. Ook de bedrijven die na alle goede jaren wat vlees op de botten hebben, zullen het er moeilijk mee krijgen.

https://www.pzc.nl/opinie/recreatiesector-verdient-steun~a0a4dbaf/,

Verschillende groepen hebben al aangegeven dat de NOW-regeling niet goed werkt. Zo vinden tuinders dat door naar jaaromzet te kijken bedrijven die veel omzet in één seizoen draaien worden benadeeld en verwachten techbedrijven de hardste omzetklap pas na juni. Zogeheten scale-ups zijn bang in te storten omdat die bedrijven juist heel hard gegroeid zijn en niet veel vlees op de botten hebben.

https://cmweb.nl/2020/04/now-regeling-op-drie-punten-aangepast-nu-al-oproep-om-regeling-te-verlengen/,

Inmiddels heeft de onderneming weer enig vlees op de botten, mede door een recente emissie die 10,5 miljoen gulden opbracht.

NRC,