vliegtuigmotor


vliegtuigmotor 1.0

afbeelding

Bron: Cliff
( CC BY 2.0 )

motor die ontworpen is of dient voor de aandrijving van een vliegtuig; motor van een vliegtuig

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vliegtuigmotor…

is een motor

  • [Functie] dient om een vliegtuig voort te bewegen
  • [Werking of functionering] werkt, afhankelijk van het type, als een zuigermotor, een turbinemotor of een raketmotor enz. en heeft, eveneens afhankelijk van het type, een andere soort brandstof nodig, bv. voor straalmotoren kerosine, vloeibaar gemaakt gas enz.

    Algemene voorbeelden


    Verder verwacht het IPCC (Intergovernmental Panel on Climat Change) dat dit luchtvaartaandeel in de antropogene CO2-emissies vanwege de groei van het vliegverkeer en de relatieve afname van emissies uit andere door de mens veroorzaakte activiteiten, in 2050 kan oplopen tot zeven procent. Daarbij is er wel van uitgegaan dat er geen technologische verbeteringen in vliegtuigmotoren meer zullen plaatsvinden.

    www.schiphol.nl/media/pdf/jaarverslag/2000_rapport_omgevings_nl.pdf,

    De eerste en meest efficiënte manier om de geluidshinder te beperken bestaat erin om het geluid aan de bron te verminderen. Dit wil zeggen dat vliegtuigen en vliegtuigmotoren zo worden ontworpen dat ze minder geluid produceren.

    http://www.brusselsairport.be/environment/,

    De ontwikkeling van vliegtuigmotoren verloopt traag. Elke modificatie aan een vliegtuigmotor moet een langdurige, zware test voor een nieuwe certificering ondergaan.

    Reformatorisch Dagblad,

    KLM heeft voor een bedrag van 21,56 miljoen gulden zijn belang van 49 procent in Turbine Overhaul Power Plant Systems (Topps) in Tilburg, dat zich bezighoudt met het onderhoud van vliegtuigmotoren, verkocht aan het Canadese Standard Aero.

    NRC,