vliegtuigongeval


vliegtuigongeval 1.0

ongeval waarbij een vliegtuig betrokken is of, soms, waarbij verschillende vliegtuigen betrokken zijn; ongeval met een of meer vliegtuigen; vliegtuigongeluk
Zie voor de combinatiemogelijkheden het meer gangbare synoniem vliegtuigongeluk.
Zie ook : vliegtuigongeluk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vliegtuigongeval…

is een ongeval

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een ongeval met een of meer vliegtuigen

    Hoofdsemagram: ongeval


    Algemene voorbeelden


    In die tijd leerde ik dat vogels maar in twee gevallen de rechtstreekse oorzaak van een vliegtuigongeval kunnen zijn. Ofwel boort een vogel zich met grote snelheid door het cockpitruit en verwondt of doodt hij de piloot. Ofwel wordt een zwerm vogels (of één grote vogel) in de straalmotor gezogen.

    De Standaard,

    Rejection, depression, acceptance, reconstruction, lees ik in een verhaal, zijn de vier fasen in een rouwproces. Ontkenning, depressie, aanvaarding, herstel. De ene doet er een jaar over, de andere tien. Sommige doden geven hun levenden levenslang. In het verhaal is een vrouw haar man en twee zonen verloren bij een vliegtuigongeval, maar ze kent geen van de vier fasen. Haar man en zonen zijn nog bij haar.

    Alle verhalen, Kristien Hemmerechts,

    Het aantal slachtoffers van vliegtuigongevallen is in 1996 sterk gestegen.

    De Standaard,

    Moord- en steekpartijen en ontvoeringen van kinderen maken de jeugdige kijkers bang. Ze schrikken ook als ze zien dat kinderen pijn wordt gedaan en bij schietpartijen, oorlogen, vliegtuigongevallen en de marteling van dieren.

    De Standaard,

    Het aantal mensen dat zelf niet aan luchtverkeer deelnam, maar toch bij vliegtuigongevallen op de grond om het leven kwam (externe veiligheid), bedroeg vorig jaar wereldwijd 21.

    http://www.schiphol.nl/media/pdf/jaarverslag/2000_rapport_omgevings_nl.pdf,

    Een vliegtuigongeval op Borneo heeft zaterdag aan zeventien mensen het leven gekost.

    De Standaard,

    Bleek en mager, in een onelegante, zwarte leren jas geeft zij gestalte aan de ogenschijnlijk harde maar kwetsbare Hannah die haar ouders verloor in een vliegtuigongeval.

    De Standaard,

    Negen op tien vliegtuigongevallen gebeuren in Afrika, Zuid-Amerika, het voormalige Oostblok en Centraal-Azië.

    De Standaard,

    Soms wordt een gerechtelijke sectie gelast door luchtvaartautoriteiten (bijvoorbeeld bij een vliegtuigongeval) of door gezondheidsautoriteiten (bijvoorbeeld bij een mogelijk besmettelijke ziekte).

    http://www.forensischinstituut.nl/

    Bij een vliegtuigongeval dat zich donderdag in het zuidwesten van Zaïre voordeed, zijn de Belgische piloot en co-piloot om het leven gekomen.

    De Standaard,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen