vliegvuurbestendigheid


vliegvuurbestendigheid 1.0

(politiek en bestuur)

( Gezegd van daken, dakbedekkingen, constructiedelen e.d.)
het vliegvuurbestendig zijn; het bestand zijn tegen door een krachtige wind overgewaaid vuur, hetzij bij een brand, hetzij bij het afsteken van vuurpijlen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Vliegvuurbestendigheid…

is een eigenschap

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de eigenschap dat iets bestand is tegen vliegvuur

    Algemene voorbeelden


    De eis van vliegvuurbestendigheid is niet in alle landen in Europa gelijk. Er wordt momenteel gewerkt aan één internationale test. De vliegvuurbestendigheidstest zoals wij die hanteren wordt ook in Duitsland gehanteerd. Aanvullend op de ontbranding mogen daken bij brand van binnenuit geen bijdrage leveren aan branduitbreiding. Zo mag het dak bij brand geen vlammen of hete gassen doorlaten en uit de bovenkant van het dak mogen bij brand geen brandbare gassen vrijkomen.

    http://www.dakweb.nl/rh/97-3/97-3-8.htm,

    Er zijn in dit artikel vele begrippen genoemd en getracht is aan te geven wat die begrippen inhouden. Brandoverslag en branddoorslag moge duidelijk zijn. Permanente vuurbelasting en vliegvuurbestendigheid kunnen 'nieuwe' begrippen zijn. In alle gevallen betreft het beoordelingscriteria van bouw- en constructiedelen. Delen waar meerdere soorten materialen en uitvoerende partijen bij betrokken zijn.

    http://www.dakweb.nl/rh/97-3/97-3-8.htm,

    Gelukkig bieden enkele leveranciers van dakbedekking de meest voor de hand liggende oplossing voor dit soort praktijksituaties. Zij willen onafhankelijk van de gekozen dakbedekkingsconstructie, de afstand tot de perceelgrens, dakrandafwerkingen e.d. zekerheden bieden. Zij produceren gewoon standaard vliegvuurbestendige dakbedekking. Naar onze mening hebben deze leveranciers het goed begrepen. Zij zijn in staat om de vliegvuurbestendigheid als een vanzelfsprekende meerwaarde aan hun materiaal toe te voegen.

    http://vebidak.nl/nieuws?id=670,

    Vliegvuurbestendigheid van bitumineuze toplagen is te belangrijk om onbesproken te laten. De praktijk leert echter dat er niet voldoende stil gestaan wordt bij dit aspect.

    http://www.fielmich.nl/techniek/vliegvuurbestendigheid/

    In de meeste constructies volstaat een polyestervlies. Is de vliegvuurbestendigheid van een constructie daar niet mee te realiseren, dan bevelen we het gebruik van glasvlies aan.

    http://www.kingnonwovens.nl/nl/dakmarkt.php

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen