voetbalwedstrijd


voetbalwedstrijd 1.0

wedstrijd waarbij twee voetbalteams van tien veldspelers en een keeper gedurende een periode van tweemaal 45 minuten proberen de bal met de voet of met het hoofd in het doel van de tegenstander te krijgen en waarbij het team dat op reglementaire wijze de meeste doelpunten heeft gescoord, wint

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een voetbalwedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   JC won alles wat er in de voetbalwereld te winnen valt, stond op uit de dood na een ernstig hartinfarct en orakelt tegenwoordig als televisiecommentator in onbegrijpelijke volzinnen over voetbalwedstrijden.

   http://www.rnw.nl/millennium/nl/html/cruyff.html,

   Onder de vijftig best bekeken programma's in 1994, zijn 31 voetbalwedstrijden: 13 van het WK, negen Europacupwedstrijden, drie competitieduels en zes landentreffens.

   NRC,

   Combinatiemogelijkheden


   als subject bij een werkwoord


   • een voetbalwedstrijd spelen

   De KNVB heeft dat besluit gisteren al in overleg met de clubs genomen omdat het gezien de wateroverlast in Limburg en de daarmee op handen zijnde evacuatie van bewoners niet gepast wordt geacht een voetbalwedstrijd te spelen.

   NRC,

   met adjectief ervoor


   • een belangrijke voetbalwedstrijd
   • een Europese voetbalwedstrijd
   • een internationale voetbalwedstrijd
   • een vriendschappelijke voetbalwedstrijd

   Ik [...] keek de aan de balie gekochte krant in. Hierin zag ik dat er zojuist een televisieuitzending was begonnen van een belangrijke voetbalwedstrijd in het kader van het wereldkampioenschap.

   Een zwervend bestaan, Bob den Uyl,

   Naast een ontmoeting met atleten staat er een vriendschappelijke voetbalwedstrijd op het programma.

   Meppeler Courant,

   Die avond zou er een internationale voetbalwedstrijd worden uitgezonden waarvan ik, gezien wat later is gebeurd of beter niet is gebeurd, alleen nog weet dat Panatinaikos Athene een van de strijdende partijen was.

   In liefdes naam, Gretha Seghers,

   Om half acht is er een journaal zonder bewegende beelden en nadien tonen beide netten de Europese voetbalwedstrijd tussen Brann en Cercle Brugge.

   De Standaard,

   Waar in Nederland alleen bij belangrijke voetbalwedstrijden de auto's met oranje vlaggetjes worden versierd, daar rijdt men in Israël vanaf Jom Hashoa tot Jom Jeroesjalajiem massaal met de nationale vlag aan het autoraam.

   http://www.nihs.nl/nihs/nieuws_pub/hakehilla/index.html,

   met voorzetselgroep


   Voorzetsel: overig

   • een voetbalwedstrijd tussen Ajax en Shanghai
   • een voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Chelsea
   • een voetbalwedstrijd tussen Italië en Zuid-Korea enz.

   De bloedstollende voetbalwedstrijd tussen Italië en Zuid-Korea, die door vele kamerleden wordt gevolgd, inclusief luid gejuich na de goede afloop.

   http://www.leoplatvoet.nl/dinsdagboek.htm

   Dankzij de massale inzet van politiemensen hebben de Belgische autoriteiten gisteravond het uitbreken van gewelddadigheden voor en na de voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Chelsea (1-0) kunnen beperken.

   NRC,

   Een voetbalwedstrijd tussen Ajax en Shanghai, rechtstreeks uitgezonden op de nationale Chinese televisie, gesponsord door Philips.

   De Standaard,

   Voorzetsel: van

   • een voetbalwedstrijd van Heracles Almelo
   • een voetbalwedstrijd van Oranje enz.

   Verder praten deze concerns over 'relatie-marketing', waarbij belangrijke klanten worden getrakteerd op vrijkaartjes voor voetbalwedstrijden van Oranje.

   NRC,

   Nadat Pater medio vorige week werd veroordeeld voor zijn rol in de vuurwerkramp - onder meer overtreding van de milieuregels - blijkt hij afgelopen zaterdagavond te hebben geholpen bij de voorbereidingen van een spectaculaire show voorafgaand aan de voetbalwedstrijd van Heracles Almelo.

   De Telegraaf,

   met eigennaam


   • de voetbalwedstrijd België-Nederland
   • de voetbalwedstrijd Frankrijk-Bulgarije
   • de voetbalwedstrijd Haarlem-Ajax
   • de voetbalwedstrijd Heerenveen-Feijenoord
   • de voetbalwedstrijd Sint-Truiden-Anderlecht enz.

   "Dit was een goede Europese top", zei premier Jean-Luc Dehaene zaterdagmiddag na afloop van de bijeenkomst in Dublin. Die appreciatie sloeg allicht meer op het tijdig aflopen van de top, zodat de premier de voetbalwedstrijd België-Nederland kon bijwonen, dan op de resultaten van het overleg.

   De Standaard,

   De voetbalwedstrijd Haarlem-Ajax bracht een ton op.

   NRC,

   Met 130 tegen 83 stemmen wees het parlement gisteren - de stemming was één dag uitgesteld wegens de voetbalwedstrijd Frankrijk-Bulgarije - de door de oppositionele Unie van Democratische Krachten (SDS) ingediende motie van de hand.

   NRC,

   Terwijl vrijwel heel Nederland bij de buis zat voor de voetbalwedstrijd Heerenveen-Feyenoord, gaf de 'Leefbaarheids-commissie' van D66 woensdag in de Rietstulp uitleg over de resultaten van de enquête die onlangs in Giethoorn en Dwarsgracht gehouden werd.

   Meppeler Courant,

   Voor de dag (Radio 1, 6 uur) brengt interviews na de voetbalwedstrijd Sint-Truiden-Anderlecht en blikt terug op de slotdag van het Australian Open-tennistornooi in Melbourne.

   De Standaard,