volkstuinvereniging


volkstuinvereniging 1.0

vereniging van personen die op een bepaald complex een volkstuin hebben; vereniging van volkstuinhouders; ook: de gezamenlijke leden van zo'n vereniging
Vaak gevolgd door de naam van de betreffende volkstuinvereniging.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een volkstuinvereniging…

is een vereniging

  • [Betrokkene] is bestemd voor volkstuinhouders

    Algemene voorbeelden


    Ofschoon wij ons realiseren dat de verplaatsing van volkstuinvereniging Veldheim en de 76 tuinen van haar leden een gevoelige aangelegenheid is menen wij toch dat bij weging van belangen voorrang moet worden gegeven aan de uitbreiding van Rhijnhof op de huidige Veldheim locatie.

    http://www.leiden.nl/gemeente/actueel/index.html

    De grond werd, mede op verzoek van het bestuur van de volkstuinvereniging, toen te koop aangeboden aan de gemeente Brederwiede, maar die had er geen belang bij omdat elders binnen de gemeentegrenzen voldoende percelen beschikbaar zijn voor het inrichten van volkstuinen.

    Meppeler Courant,

    Op 2 april wordt er door wethouder Jan van de Belt van Brederwiede een tuin geopend, die door de heer Kiers uit Dronten in overleg met tuineigenaar Wildeboer op biologische wijze wordt verzorgd. Aanvang: 18.30. Er doen vier volkstuinverenigingen in de gemeente Brederwiede aan mee. Ze krijgen van de gemeente voor dit project 10.000 gulden subsidie.

    Meppeler Courant,

    Op het complex van Volkstuinvereniging Zuidwolde is een begin gemaakt met twee milieuvriendelijke demonstratietuinen.

    Meppeler Courant,