voltapijt


voltapijt 1.0

afbeelding

Bron: K. Latham
( CC BY-NC-SA 2.0 )

((vooral) in België)

tapijt dat van plint tot plint op de vloer gelegd is; kamerbreed tapijt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Voltapijt…

is tapijt

      Hoofdsemagram: kamerbreed tapijt


      Algemene voorbeelden


      De herberg was niet onder te brengen in een of andere stijl. Het had zowel iets Vlaams als iets Schots, zowel iets rustieks als iets moderns, maar de kruising was net aanvaardbaar en 't geheel had iets gemoedelijks. Alles keurig en netjes, met voltapijt op de vloer en verse bloemen op de tafeltjes.

      De groene leeuw, Herman Vos,

      Het grootste deel van de tien miljoen boeken komt niet in de torens waar dubbel glas en houten panelen ze voor aantasting door zonnewarmte en licht beschutten, maar in de enorme bergruimtes beneden. Er is kritiek op de luxe: exotische houtsoorten (van niet bedreigde boomsoorten uit het Amazonegebied) voor de wanden en meubels, warmrood voltapijt (rouge écureuil, heet de kleur), zacht glanzend metaal.

      De Standaard,

      Vandaag helpt de Bank of England een handje: door onverwacht een snelle renteverhoging te suggereren, stuwen de Britse centrale bankiers het pond hoger. En dat is aardig meegenomen voor Balta: dankzij de traditioneel grote voorliefde van de Brit voor voltapijten haalt de groep ruim één vijfde van haar groepsomzet in het Verenigd Koninkrijk.

      https://www.iex.nl/Forum/Topic/1344779/8/Forum-Balta-Group-geopend.aspx,