voorwedstrijd


voorwedstrijd 1.0

wedstrijd waarbij de deelnemers zich door te winnen of hoog te eindigen proberen te plaatsen voor een volgende wedstrijd of een toernooi

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een voorwedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   Een afvaardiging van DOS streed in Almere tijdens de eerste voorwedstrijd van het Nederlands kampioenschap herenturnen district 2.

   Meppeler Courant,

   Hij prees de club voor de perfekte organisatie van voorwedstrijden en biljartfinales.

   Meppeler Courant,

   De vijf zeiljachten die de voorwedstrijden om de America's Cup hebben overleefd, zijn deze week begonnen aan de eindstrijd.

   NRC,

   Met een vierde plaats in de voorwedstrijd grepen ze net naast een rechtstreekse plaatsing voor de halve finales, maar ze wonnen schitterend de herkansingsrace.

   De Standaard,

   Een speler of ploeg mag tijdens de voorwedstrijden van een tornooi vragen om de geplande datum of het aanvangsuur te wijzigen in samenspraak met de inrichtende club, het lokaal, de tegenstrever en de sportbestuurder VBBL en dient allen te verwittigen van eventuele wijzigingen op de wedstrijdkalender.

   http://home.pi.be/~hfaes/Regl_2003.htm,

   voorwedstrijd 2.0

   wedstrijd van minder belang die voorafgaand aan een belangrijkere wedstrijd plaatsvindt

   Semagram (extra betekenisinformatie)


   Een voorwedstrijd…

   is een wedstrijd

     Algemene voorbeelden


     Om 17 uur is er de voorwedstrijd tussen de Belgische junioren en het eerste elftal van Lennik, de ex-ploeg van Baetens. Om 20 uur volgt de hoofdwedstrijd tussen Flanders 2000 en een Cubaanse selektie, aangevuld met spelers uit ereklasse.

     De Standaard,

     Na de voorwedstrijd waarin het promotieteam korfballes geeft aan de korfballers van de locale club, maken de noordelijke en Poolse selectie hun opwachting.

     Meppeler Courant,

     Versteeg is een atleet die al enkele jaren beloftevolle prestaties levert [...]. Vrijdag haastte hij zich terug naar Nederland, maar de vaart van de autotocht werd al in Montpellier gebroken door een ongeluk waarbij zijn auto total loss raakte. Dat weerhield hem niet van de wedstrijd in het Limburgse land. Toch was dat slechts een voorwedstrijd omdat de 5000 meter zijn werkelijke voorkeur heeft. Die afstand komt volgende week in St Denis aan bod.

     NRC,