vraaggestuurd


vraaggestuurd 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg; business, economie en financiën)

gericht op de bevrediging van de vraag naar een bepaald product of een bepaalde dienst, op de economische markt of binnen een organisatie of bedrijf en dan vooral binnen de gezondheidszorg

Algemene voorbeelden


Zij begeleiden de leerlingen door nieuwe perspectieven te openen in hun ontwikkeling tot zelfstandige volwassenen en volgen systematisch of vraaggestuurd de gezondheid en het welbevinden van de leerlingen op.

http://www.ond.vlaanderen.be/clb/documenten/lastenboek.pdf

Bruikbare beoordelingsstandaard Aansluiting van EVC bij de landelijke kwalificatiestructuren voor het beroepsonderwijs geniet de voorkeur [...]. Hoe dan ook moet de standaard die gebruikt wordt, vraaggestuurd zijn ingericht. Ingevuld naar de behoefte aan competenties op de arbeidsmarkt. Op die manier kunnen scholing en arbeidsmarkt het beste op elkaar aansluiten.

http://www.kenniscentrumevc.nl/

De keuze viel op de naam Talenacademie met in het achterhoofd het idee van een Franse "académie", zoals de Académie Française, een groep ervaren en wijze mannen en vrouwen. De Talenacademie is ook enigszins academisch begonnen maar is gaandeweg steeds pragmatischer geworden en vraaggestuurder gaan werken.

http://www.talenacademie.nl/content/view/23/38/lang,nl/

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • vraaggestuurd aanbod
  • vraaggestuurd onderwijs
  • vraaggestuurde aanpak
  • vraaggestuurde dienstverlening
  • vraaggestuurde financiering
  • vraaggestuurde markt
  • vraaggestuurde nascholing
  • vraaggestuurde productie
  • vraaggestuurde zorg

De ervaring die Nederland al met de vraaggestuurde aanpak heeft, leert dat het aanbod in volume en wat prijzen betreft de pan uit swingt en dat waakzaamheid en samenwerking binnen de school nodig zijn om kwaliteit te bereiken.

De Standaard,

Inzet van nisbo-ouderenadviseurs vormt een belangrijke schakel in de ontwikkeling van een integraal, toegankelijk en vraaggestuurd aanbod van ouderenvoorzieningen.

http://www.nisbo.org/ouderenadviseurs2.htm,

Veel van de genoemde no-regretmaatregelen – zoals transparantie en differentiatie van het aanbod, accreditatie van opleidingen en een open bestel – zijn voorwaarden voor vraaggestuurd onderwijs.

http://www.bredeschool.net/frames/n123.htm,

Met faculteiten worden dienstverleningsovereenkomsten afgesloten; doelstelling hierbij is de ontwikkeling van aanbod- tot vraaggestuurde dienstverlening te stimuleren.

http://www.ub.unimaas.nl/,

Een gedeeltelijke overgang van de huidige aanbodfinanciering (met bijbehorende adviesstructuur) naar een vraaggestuurde financiering. Dat wil zeggen dat de overheid een instelling meefinanciert als er ook andere financieringsstromen zijn [...]. Gemengde financieringsstromen geven de geworteldheid van een kunstinstelling aan.

http://www.e-stem.nl/,

Binnen deze randvoorwaarde is de werking van de vraaggestuurde markt voor de toekomst van de veehouderij het belangrijkste.

http://www.agriholland.nl/dossiers/mkz/home.html,

De expertisenetwerken bieden aanbodgestuurde nascholing op educatief, technisch en organisatorisch vlak maar kunnen ook vraaggestuurde nascholing aanbieden.

http://www.vvlg.be/beleid6.htm,

Een vraaggestuurde productie leidt tot een steeds grotere differentiatie in het productaanbod.

http://www.verpakkingsmanagement.nl/,

Hoe institutionele zorgverlening ombuigen naar genormaliseerd kleinschalig wonen met vraaggestuurde zorg.

http://www.seniorama.be/pwo/nb10.htm,

Een evenwicht tussen vraaggestuurde zorg en zorg voor de zorgaanbieders: Het in kaart brengen van zorgbehoeftes is een wezenlijke opdracht van een gezondheidszorgbeleid.

http://www.agalev.be/programma2003/index.html