vriendenmatch


vriendenmatch 1.0

((vooral) in België)

wedstrijd die gespeeld wordt zonder dat er iets op het spel staat, bijvoorbeeld als oefening voor een toernooi; vriendschappelijke wedstrijd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vriendenmatch…

is een wedstrijd

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een wedstrijd die gespeeld wordt zonder dat er iets op het spel staat, bijvoorbeeld als oefening voor een toernooi; is een vriendschappelijke wedstrijd

  Algemene voorbeelden


  Na het middagmaal van varkensgebraad, schorseneren en gebakken aardappelen gingen vader Staf en zoon Louis Seynaeve die zondag naar het café 'Groeninghe', ruimschoots op tijd vóór de vriendenmatch Walle Sport(-ing club) tegen Club Brugge.

  Het verdriet van België, Hugo Claus,

  Blijkbaar kan ook de kalendercommissie zich nog niet uitspreken of AA Gent volgend weekeinde kan spelen. Vervelend en weinig professioneel allemaal. Moeten we nu een vriendenmatch proberen te regelen of niet?

  De Standaard,

  Die laatste match was (toevallig bestaat het toeval niet) tegen Hannuit, de ploeg die op onze velden speelt, onze douches en vooral onze bar deelt. En dus was het in feite letterlijk een vriendenmatch.

  http://www.hockey-hoegaarden.be/

  Combinatiemogelijkheden


  voorafgegaan door als


  • als vriendenmatch

  Vriendschappelijke wedstrijden. Worden beschouwd als vriendenwedstrijden: - alle wedstrijden die, buiten de kampioenschappen betwist worden tussen 2 teams van verschillende clubs; - alle wedstrijden tussen 2 teams van dezelfde club waarvoor toegangsgeld gevraagd wordt; - alle wedstrijden met internationaal karakter. Worden niet beschouwd als vriendenmatch, de wedstrijden die: - doorgaan tijdens de clubtraining; - niet voorzien of toegestaan door de bevoegde commissie; - die niet geleid worden door een officiële scheidsrechter; - waarvoor geen inkomgeld gevraagd wordt.

  http://www.volleyvvb.be/,