vrijdagmiddagborrel


vrijdagmiddagborrel 1.0

door een bedrijf of andere instelling op vrijdagmiddag voor het personeel georganiseerde borrel om de werkweek af te sluiten en het weekend in te luiden; ook in het algemeen: borrel die (wekelijks, maandelijks) op vrijdagmiddag gehouden wordt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vrijdagmiddagborrel…

is een borrel; is een gelegenheid

  • [Doel of bestemming] is bedoeld om de samenwerking en verbondenheid tussen collega's te bevorderen
  • [Tijd] vindt plaats op vrijdagmiddag na afloop van de werkweek
  • [Belanghebbende of begunstigde] is bedoeld voor de werknemers van een bedrijf of instelling

    Algemene voorbeelden


    Noodgedwongen thuiswerkers (freelancers) zijn wel eens bang interessante opdrachten mis te lopen omdat ze niet op het juiste moment in het vizier zijn van hun opdrachtgever. Enkele bij het onderzoek betrokken bedrijven zijn om die reden een wekelijkse vrijdagmiddagborrel gaan organiseren.

    http://www.nrc.nl/W2/Lab/Kenniswerkers/,

    Een vader van niks. Die gaat zijn lease-auto en zijn vrijdagmiddagborrel niet inruilen voor een kinderwagen en een kopje koffie met de juffen van de peuterspeelzaal.

    Algemeen Dagblad,

    We gingen eten en stappen. Belandden eerst in een yuppencafé waar de vrijdagmiddagborrel van het werk van Peter altijd was.

    http://www.amsterwitched.nl/

    Gedurende het jaar is maandelijks een vrijdagmiddagborrel georganiseerd. Alle studenten en medewerkers van de universiteit waarmee het Unionbestuur regelmatig contact mee heeft, zijn hiervoor uitgenodigd.

    http://www.studentunion.nl/,

    Ict-ondernemingen moeten steeds dieper in de buidel tasten om hun personeel in de watten te leggen. Een persoonlijk contract met arbeidsvoorwaarden, ontbijt op het werk, een biljart, de vrijdagmiddagborrel in het huiscafé, karten, golfen, een business seat in de Arena.

    Het Financieele Dagblad,

    Bij de verhuizing van ANVA naar een nieuw pand stelde Swinkels een vrijdagmiddagborrel in. 'We duiken niet snel de kroeg in, maar als er meteen na het werk geborreld kan worden, blijft iedereen nog even hangen.'

    Intermediair,

    Het bestuur heeft getracht om eventuele tegenstrijdige interne belangen het hoofd te bieden, de onderlinge verhoudingen tussen Unionverenigingen en koepels te verbeteren en kennisoverdracht te laten plaatsvinden. Dit heeft zij gedaan om wederzijds begrip te kweken tussen verenigings- en koepelsbestuurders. Hierbij kan gedacht worden aan het overdrachtsweekend met koepelbesturen, Unionbestuur en Raad van Toezicht, maar ook aan de diesactiviteit bij Miracle Planet en de vrijdagmiddagborrel.

    http://www.studentunion.nl/,