vrijdagmorgen


vrijdagmorgen 1.0

morgen van de vrijdag

Algemene voorbeelden


Ook dit jaar heeft de onderbouw een aantal keer ook op vrijdagmorgen vrij. Dit zijn in totaal 7 onderbouwvrije vrijdagmorgens geworden, verspreid over het cursusjaar.

http://www.regenboogstroet.nl/nw-17006-7-2604722/nieuws/onderbouwvrije_vrijdagmorgens.html,

Hij was in Sos del Rey Católico door de sneeuw verrast. Op een vrijdagmorgen in oktober, veel te vroeg voor de tijd van het jaar, lag er opeens vijftien centimeter.

Na de siësta, Paul Koeck,

Hét boek van 1999 is al in januari verschenen want het vijfde deel is uit, het vijfde deel van de romancyclus "Het Bureau" van J. J. Voskuil. Voor duizenden Nederlanders is dat vanaf aanstaande vrijdagmorgen aanleiding tot een stormloop op de boekwinkel.

http://huizen.dds.nl/~jdfvh/voskuil.html

Ik zou willen blijven tot donderdagavond of vrijdagmorgen.

Requiem voor een vriend, J.J. Voskuil,

Hij knoopte op die vroege vrijdagmorgen zijn toga dicht zonder één satijnen bolletje over te slaan.

Voel maar, Jan Brokken,

Toen ze die vrijdagmorgen om kwart voor acht de kamer verliet om naar haar werkhuis te gaan, zei ze: als vanmiddag de school uitgaat, kom me dan halen.

De wasmachine, R.J. Peskens,

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


  • 's vrijdagsmorgens
  • 's vrijdagmorgens

Dan nog heb je de zekerheid van Gods liefde niet in je broekzak zitten. Daarvoor is nodig dat je regelmatig je bijbel leest, heel bewust. Daar heb je ook anderen voor nodig, die je die liefde van God weer moeten voorhouden, zondags in de kerk, 's woensdagsavonds in de bijbelkring, 's vrijdagsmorgens thuis aan het ontbijt, om wat voorbeelden te noemen.

http://www.bedehuis.nl/Onderwijs_bestanden/Bid_Zoek_Klop_en_je_krijgt_antwoord.htm

De planten- & zwammenwerkgroep bestaat uit een aantal mensen, die in de lente en de zomer, 's vrijdagsmorgens van 9 tot 12 uur inventarisaties organiseren.

http://www.plantenwerkgroep.be/?view=21

De bedoeling is dat iedereen kan inzenden via mijn E-mailadres. Ik plaats het dan als onderdeel van mijn site, mits het voorwaarden voldoet [...]. Ik stel me voor dat de 'praetgroep' eens per week 'bij elkaar' komt, 'virtueel' zoals dat heet. 's Vrijdagmorgens wil ik de bijdragen er opzetten zodat we in het weekend thuis kunnen lezen.

http://home.planet.nl/~goris064/engelenbak.htm

vrijdagmorgen 2.0

op de morgen van de vrijdag; op vrijdagmorgen; 's vrijdagsmorgens

Algemene voorbeelden


Het Amerikaanse bedrijf Pyra heeft de bekende site Blogger.com weer hersteld nadat de server vrijdag door een hacker was aangevallen. Pyra ontdekte vrijdagmorgen dat een hacker toegang had gekregen tot de Blogger-accounts.

http://www.webwereld.be/nieuws/12958.phtml,

In Amsterdam zijn de afgelopen maand de eerste UMTS-installaties geplaatst en voor het eind van dit jaar heeft Vodafone ook in Rotterdam, Den Haag en Utrecht opstelpunten. Dat is vrijdagmorgen bekendgemaakt.

Het Financieele Dagblad,

Zowat duizend arbeiders van de Forges kwamen vrijdagmorgen in algemene vergadering bijeen.

De Standaard,

Twee gewapende en gemaskerde mannen ramden vrijdagmorgen met een vrachtwagen de zijgevel van het postkantoor.

De Standaard,

Vrijdagmorgen hielden de kinderen van de basisscholen een zeskamp.

Meppeler Courant,