vrouwenhandelaar


vrouwenhandelaar 1.0

iemand die zich inlaat met de handel in vrouwen, veelal om hen te exploiteren in de prostitutie; mensenhandelaar die vrouwen verkoopt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vrouwenhandelaar…

is een handelaar; is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een crimineel
  • [Activiteit of handeling] doet aan mensenhandel
  • [Betrokkene] verkoopt vrouwen, veelal voor de prostitutie
  • [Waardering] heeft een zeer negatief imago

Algemene voorbeelden


Albanië staat erom bekend meisjes en vrouwen uit het land zelf en uit andere delen van Oost- en Zuidoost-Europa uit- en door te voeren naar de peeskamertjes en de bordelen van Italië en verder. Nu melden vrouwenhandelaren zich gewoonlijk niet zo plompverloren met hun handelswaar bij een reguliere grensovergang, maar deze Servische was jong en mooi en de Nederlander die haar vergezelde van middelbare leeftijd. Dus durfde aanvankelijk geen van de agenten de verantwoordelijkheid van haar toelating op zich te nemen.

http://www.trouw.nl/nieuwsenachtergronden/artikelen/1040364143568.html,

De beklaagden vormden een goed georganiseerde internationale bende vrouwenhandelaars. In enkele gevallen werden de meisjes letterlijk verkocht aan andere pooiers.

De Standaard,

Met de arrestatie [...] is een internationaal netwerk van vrouwenhandelaars opgerold. De Brusselse BOB kwam de bende een jaar geleden op het spoor en arresteerde al in november tien bendeleden in ons land. De bende kocht Nigeriaanse vrouwen voor 100.000 frank in hun geboorteland en smokkelde hen naar Nederland. Van daaruit werden ze voor 800.000 frank doorverkocht aan Belgische, Duitse en Italiaanse prostitutienetwerken.

De Standaard,