vrouwonvriendelijk


vrouwonvriendelijk 1.0

(seks, gender en relaties)

geen rekening houdend met en niet aangepast aan de behoeften en gevoelens van vrouwen; niet prettig voor vrouwen

Algemene voorbeelden


Sinds haar kritische uitlatingen over de vrouwonvriendelijke islam kreeg Ayaan Hirsi Ali (doods)bedreigingen vanuit de moslimwereld.

Pleidooi voor individualisme, Dirk Verhofstadt,

Purity laat in mooie, soms iets te mooie beelden zien hoe vrouwonvriendelijke opvattingen niet uitsluitend aan de islam zijn voorbehouden.

NRC,

Het protest wordt stilaan ook gestructureerd: het departement Vrouwenstudies van de UIA richt een actiegroep op tegen vrouwonvriendelijke reclame, de Europese consumentenorganisatie Beuc trekt ten strijde tegen de uitwassen in op kinderen gerichte reclame.

De Standaard,

Het is niet dat de universiteit vrouwonvriendelijk is, er zijn gewoon weinig vrouwen die doktoreren en dat doktoraat afmaken.

http://www.veto.student.kuleuven.ac.be/jg23/veto2319/vrouwt.html

Combinatiemogelijkheden


met bijwoord


  • erg vrouwonvriendelijk
  • ronduit vrouwonvriendelijk
  • zeer vrouwonvriendelijk
  • niet vrouwonvriendelijk

De bijbel is absoluut niet vrouwonvriendelijk, het is voornamelijk de mens die de bijbel op een vrouwonvriendelijke manier interpreteert!

http://www.hetgoedenieuws.nl/forum/viewtopic.php?f=12&t=2909,

Patricia Paay vindt Theo Maassen zeer vrouwonvriendelijk. Een dag na de confrontatie tussen de twee in De Wereld Draait Door, is Paay nog erg verbaasd over de uitspraken van de cabaretier. "Het werd ook zeer vrouwonvriendelijk", vertelde Paay donderdag op Radio 538.

https://www.ziggo.nl/#entertainment/nieuws/vermaak/tv/5609356/patricia-paay-theo-maassen-vrouwonvriendelijk%3Flimit=30&offset=2040

Anglicaanse kerk blijft erg vrouwonvriendelijk Van onze redactie religie & filosofie − 26/10/01, 00:00 AMSTERDAM - Vrouwelijke priesters in de Engelse anglicaanse kerk stuiten, bijna tien jaar na de synodale goedkeuring van de vrouwenwijding, nog steeds op een groot vijandig mannelijk kamp, dat het gezag van de vrouwen weigert te accepteren.

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2482619/2001/10/26/Anglicaanse-kerk-blijft-erg-vrouwonvriendelijk.dhtml,

Het is toch ook ronduit vrouwonvriendelijk te noemen als een vrouw die bij een bank komt praten over een krediet voor haar bedrijf vragen moet beantwoorden over of en hoe ze de opvang van haar kinderen heeft geregeld.

Meppeler Courant,

met ander, nevengeschikt adjectief


  • discriminerend en vrouwonvriendelijk
  • racistisch of vrouwonvriendelijk

Geen rare opmerkingen over religie, politiek of het koninklijk huis, geen racistische of vrouwonvriendelijke grappen en de luisteraars niet in de maling nemen.

NRC,

Het vele werken in deeltijd brengt bovendien een zekere onrust in de school. Kinderen hebben gedurende de week vaak les van meerdere leerkrachten. Ook organisatorisch levert het problemen op; het bemoeilijkt het overleg en kan teamvorming in de weg staan, doordat parttimers niet allemaal tegelijk aanwezig zijn. Op het aan de orde stellen van de mogelijk nadelige gevolgen rust echter een zeker taboe; het wordt onmiddellijk als discriminerend en vrouwonvriendelijk aangemerkt.

http://www.gymnasiumnu.nl/,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding