vuurwerkvrij


vuurwerkvrij 1.0

((vooral) in Nederland)

vrij van vuurwerk; zonder vuurwerk; waar geen vuurwerk wordt afgestoken of mag worden afgestoken

Algemene voorbeelden


Hilversum heeft als eerste grote Nederlandse gemeente het afsteken van vuurwerk in het stadscentrum rond Oud en Nieuw officieel verboden [...]. Burgemeester Broertjes van Hilversum liet in april al weten dat het verbod dit jaar van kracht zou worden. Hij zei toen de overlast van het knal- en siervuurwerk beu te zijn [...]. Burgemeester Broertjes wil uiteindelijk heel Hilversum vuurwerkvrij maken.

http://nos.nl/artikel/2003410-centrum-hilversum-nu-officieel-vuurwerkvrij.html,

Het Nederlandstalige bungalowpark Sunclass in Durbuy is voortaan vuurwerkvrij, zodat de jaarwisseling er zonder geknal zal verlopen.

http://www.ardennenbed.nl/vakantie-ardennen/Bungalowpark-Sunclass-in-Durbuy-vuurwerkvrij/2700/2700/

Het Kuinderbos bij Kuinre is de komende dagen en tijdens de jaarwisseling een toevluchtsoord voor mensen die het geknal van vuurwerk willen ontlopen. Al twaalf plaatsen op natuurcamping De Veenkuil zijn bezet door 'vuurwerkvluchtelingen' en de verwachting is dat dat aantal de komende dagen toeneemt. Volgens boswachter en beheerder Harco Bergman wordt het steeds populairder om de laatste dagen van het jaar vuurwerkvrij door te brengen op een camping.

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=205168,

"En het is niet ongewoon, dat in de roes van de feestdagen, veel mensen uren achterelkaar knalvuurwerk afschieten, waardoor tijdelijke doofheid ontstaat. Dit kan bv. in het openbare verkeer leiden tot catastrofes. Want iemand die in het verkeer niet reageert op het toeteren van auto's omdat de signalen niet tot hem of haar doordringen, kan zulks in het ergste geval met de dood bekopen", aldus Rudy Bedacht. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat er juist in de maand december meer ongelukken plaatsvinden dan in andere maanden die "vuurwerkvrij" zijn.

https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010643089:mpeg21:a0164,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een vuurwerkvrije gemeente
  • vuurwerkvrije gemeenten
  • vuurwerkvrije gemeentes

Burgemeesters van Nederlandse gemeenten willen strenger kunnen optreden rond het afsteken van vuurwerk rond de jaarwisseling [...]. 30 procent van de burgemeesters wil een algeheel vuurwerkverbod in zijn of haar gemeente [...]. Burgemeester Pieter Broertjes wil van 'zijn' Hilversum de eerste vuurwerkvrije gemeente maken.

De Telegraaf,

  • een vuurwerkvrij hotel
  • een vuurwerkvrij park
  • een vuurwerkvrij vakantiepark
  • vuurwerkvrije hotels
  • vuurwerkvrije parken
  • vuurwerkvrije vakantieparken

Wilt u de jaarwisseling in alle rust doorbrengen? Boek dan een van de vuurwerkvrije parken via BungalowSpecials.nl! Een verblijf in een vuurwerkvrij vakantiepark is bijvoorbeeld ideaal om samen met de kids of met de hond veilig oudejaarsavond door te komen!

http://www.bungalowspecials.nl/type/vuurwerkvrije-parken.html

Veel mensen met huisdieren verblijven tijdens oudejaarsnacht in een vuurwerkvrij hotel.

http://www.vuurwerkvrijhotel.nl/vuurwerkvrije-hotels-nederland/

Vuurwerkverbod in ons bungalowpark Ardennen. [...]. Het is een bekende zaak dat de baasjes van de honden (en natuurlijk de honden zelf) op zoek gaan naar een vuurwerkvrij park tussen oud en nieuw.

http://www.sunclassdurbuy.com/park/vuurwerkvrij

  • een vuurwerkvrij oud en nieuw

Een vuurwerkvrij oud en nieuw? Een jaarwisseling zonder geknal? Bij Bungalowpark Sunclass Durbuy kan het! Vuurwerkverbod in ons bungalowpark Ardennen

http://www.sunclassdurbuy.com/park/vuurwerkvrij

  • vuurwerkvrije zone
  • vuurwerkvrije zones

De knallentijd breekt weer aan. Ondanks een enkele vuurwerkvrije zone is het vuurwerk in ons dichtbevolkte land bijna niet te ontvluchten.

http://www.z24.nl/ondernemen/t-gat-in-de-markt-vuurwerkvrij-oud-en-nieuw-520030,

In Rotterdam zijn 31 plaatsen aangewezen waar met de jaarwisseling geen vuurwerk mag worden afgestoken. De meeste daarvan liggen in IJsselmonde. De andere vuurwerkvrije zones zijn in het centrum, Feijenoord, Hoogvliet, Charlois, Delfshaven, Overschie en Rozenburg. Het gaat vooral om plaatsen bij verzorgingshuizen, parken en kinderboerderijen.

http://www.rijnmond.nl/nieuws/27-11-2014/31-vuurwerkvrije-zones-rotterdam,

De gemeente Leiden stelt rondom de jaarwisseling geen vuurwerkvrije zones in [...]. Volgens de gemeente gelden rondom de jaarwisseling de richtlijnen die in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan. Dat betekent dat het enkel verboden is om vuurwerk af te steken op plekken waar dat gevaarlijk en hinderlijk is, zoals winkelpleinen, voetpaden, portieken en galerijen.

http://www.nu.nl/binnenland/3943911/leiden-krijgt-geen-vuurwerkvrije-zones.html,