waterbergingsgebied


waterbergingsgebied 1.0

gebied dat wordt aangewezen om bij extreem hoge waterstanden te dienen voor de tijdelijke opvang van overtollig water zodat overstromingen elders voorkomen worden; gebied dat bij overvloedige regenval of een extreme hoeveelheid smeltende sneeuw als tijdelijke wateropslagplaats gebruikt wordt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een waterbergingsgebied…

is een gebied

      Algemene voorbeelden


      Precies 10 jaar na de enorme wateroverlast in Noord-Nederland hebben de provincie Drenthe en het waterschap Noorderzijlvest het startsein gegeven voor de inrichting van een groot gebied voor natuur en waterberging tussen Eelde en het Leekstermeer [...]. Het 1.700 hectare tellende gebied dat direct grenst aan de stad Groningen moet ervoor zorgen dat een dergelijke crisissituatie zich niet meer kan voordoen [...]. De wateroverlast in Groningen en Drenthe 10 jaar geleden was de directe aanleiding voor dit waterbergingsgebied.

      http://www.provincie.drenthe.nl/thema/natuur/@17610/groot/,

      Het algemeen bestuur van het waterschap heeft op 28 maart 2007 besloten een andere locatie in Wierden-Oost voor waterberging aan te wijzen, dan oorspronkelijk gepland was [...]. De wijziging van de locatie van het geplande waterbergingsgebied betekent een planwijziging. Deze planwijziging heeft vanaf 30 januari j.l. zes weken ter inzage gelegen.

      http://www.wrd.nl/projecten/alle_projecten/wendel/nieuwsarchief/locatie,