waterbestendigheid


waterbestendigheid 1.0

het waterbestendig zijn; het bestand zijn tegen de inwerking van water; het bestand zijn tegen de gevolgen van water; het enigermate bestand zijn tegen water
Wel te onderscheiden van [waterdichtheid, dat een hogere graad van waterbestendigheid aanduidt. Vaak met een van-bepaling.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Waterbestendigheid…

is een eigenschap

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het enigermate bestand zijn tegen water

    Algemene voorbeelden


    De mate van waterbestendigheid, aangeduid in bar en/of atm. Het ene waterbestendige horloge kan alleen tegen spatjes terwijl je met het andere kunt zwemmen. Kijk in de onderstaande tabel voor een compleet overzicht welke aanduiding voor waterbestendig geschikt is voor welk gebruik.

    http://www.vergelijk.nl/info/product_horloge_algemeen/

    Het wordt nu steeds meer en meer normaal als veel horloges een zekere mate van waterbestendigheid leveren, zelfs wanneer het horloge niet speciaal gemaakt is voor het duiken.

    http://patek-philippe-watch-nl.blogspot.nl/,

    Hoe kan Amsterdam, gegeven de klimaatverandering en de ruimtelijke ontwikkelingen, zijn waterbestendigheid behouden en vergroten? Dat was de centrale vraag in een gebiedspilot in het kader van het Deltaprogramma waarin onderzoek is gedaan naar algemeen bruikbare strategieën voor de toepassing van meerlaagsveiligheid in stedelijke gebieden.

    http://www.innovatie.waternet.nl/projecten/de-waterbestendige-stad/

    De ProtectPlus beschermlaag heeft een zelfreinigend oppervlak. Door de waterbestendigheid van de coating en zijn duurzaamheid, kan vervuiling zich niet hechten op de plaat.

    http://www.rockpanel.nl/onderhoud/protectplus

    Een harde klap kan de waterbestendigheid van je horloge beschadigen zonder dat je er erg in hebt. Daarom is het belangrijk dat, als je je horloge onder water wilt gebruiken (zwemmen, maar vooral afspoelen en douchen), je de waterbestendigheid regelmatig controleert.

    http://www.swatch.com/nl_nl/customerservices/maintenance.html,

    Het vereiste niveau van waterbestendigheid verschilt per project. Voor de ontwerper is het belangrijk om de mate van bestendigheid aan te geven.

    http://www.dilatatieprofiel.nl/maxatec_water.html

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • goede waterbestendigheid
    • grote waterbestendigheid
    • hoge waterbestendigheid

    mFLOR vloeren zijn duurzaam, comfortabel, slijtvast, geluiddempend en eenvoudig te reinigen. Daarnaast zijn ze uitstekend te gebruiken in combinatie met vloerverwarming of vloerkoeling. Door de goede waterbestendigheid is het bovendien ook nog eens mogelijk om mFLOR vloeren in vochtige ruimtes, zoals keukens of badkamers toe te passen.

    http://www.mflor.com/nl/

    Type PU-houtlijm K100. Eén-component polyurethaanlijm met voegvullende werking. Voor lijmverbindingen die grote waterbestendigheid vereisen, zoals bij ramen en buitendeuren en voor het lijmen van vochtige houtsoorten.

    http://www.groenhart.nl/chemie/lijmen/4873338/00570498/

    Tyvek® Supro Grid. De nummer 1 van de dampdoorlatende onderdakschermen: een dampdoorlatend, luchtdicht membraan met een zeer hoge waterbestendigheid.

    http://www2.dupont.com/Tyvek_Construction/nl_BE/products/roofing_products/index.html,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • stofbestendigheid en waterbestendigheid

    Oticon maakte bekend dat al haar huidige hooroplossingen onlangs grondig zijn getest door een onafhankelijk, erkend laboratorium en nu een IP57-certificaat hebben gekregen voor stof- en waterbestendigheid.

    http://www.earline-magazine.nl/nieuws/hoortoestellen/item/2207-oticon-aho-en-liho-stof-en-waterbestendigheid.html,