waterpijpcafé


waterpijpcafé 1.0

(eten, drinken en genotmiddelen)

café waar men waterpijp kan roken, thee en andere drankjes kan drinken en een spelletje kan doen; waterpijpbar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een waterpijpcafé…

is een café; is een gelegenheid

  • [Gebruiker] wordt bezocht door mensen die waterpijp willen roken

    Hoofdsemagram: café


    Algemene voorbeelden


    Waterpijpcafé meer in trek [...]. Shishalounges, shishabars, shishacafés of shishapoolcentra. Waterpijpshops komen in verschillende concepten voor in Nederland. In vrijwel iedere stad zijn ze te vinden. Bij de één ligt de bezoeker relaxend op een bank waterpijp (shisha) te roken, bij de ander kun je ook eten, poolen of feesten.

    http://www.destentor.nl/nieuws/algemeen/binnenland/10156895/Waterpijpcafe-meer-in-trek.ece,

    Waterpijp café met oosterse sferen in het nieuws. Het is helemaal hot om lekker een waterpijp te roken in een luxe lounge sfeer. Er worden steeds meer café's geopend in Nederland. Maar waar kunt u, als ondernemer, iemand vinden die die sfeer en ambiance uit het midden oosten weet te creëren?? Bij Ideko Interieurbouw bent u aan het juiste adres. Met onze mix van jarenlange ervaring in de Horeca betimmeringen en de lange ervaringen uit het hart van Cairo, Egypte, weten wij uw achwa (waterpijp café) uitstraling te geven die niet onderdoet voor Fishawi op de Khan el Khalili.

    http://www.idekointerieurbouw.nl/Nieuws-details.254.0.html?&tx_newsflexible_article%5Bid%5D=13&cHash=f811417f20,

    Vanaf maart 2008 is Erdan, de broer van Jan de Wit, in een naastgelegen pand een sfeervol terrasrestaurant en een waterpijpcafé begonnen.

    http://jandewit-marmaris.com/lafleur.html,

    Regelmatig gingen we doordeweeks ook uit, maar het uitgaansleven in Ankara is dan niet zo heel heftig; ook in het weekend vond ik het aanbod voor zo'n grote stad soms een beetje tegenvallen [...]. Wat we ook vaak 's avonds deden, was naar een waterpijpcafé gaan, waar we dan de hele avond thee dronken, waterpijp rookten en backgammon speelden, tussen de Turken die allemaal hetzelfde doen, erg leuk!

    http://spitswww.uvt.nl/web/fsw/bureau/exchange/verslag/06.07/Bilkent_studentpsy.pdf,

    Er stonden zweetdruppels op het hoofd van de waterpijpende mannen. Het waterpijpcafé bevindt zich onder een van de bruggen die Europees Istanboel met het Aziatische deel verbindt. Wie er gaat zitten begrijpt de noodzaak van de plaats. Er heerst, ondanks en onder het voortrazende lawaai van een totale chaos, de rust die een Turk van middelbare leeftijd zo hard nodig heeft.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003168022:mpeg21:a00018,