watersafari


watersafari 1.0

safari op het water; excursie op het water om het plaatselijke wild en de natuur te zien; waterexcursie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een watersafari…

is een safari

  • [Plaats] vindt plaats op het water

    Hoofdsemagram: safari


    Algemene voorbeelden


    Watersafari. Wat leeft er in plassen en sloten? Voor een spannende safari hoef je helemaal niet naar een ver buitenland, dat kan ook gewoon in het Groene Hart! Want wist je dat in de sloten en meren waar je elke dag langs loopt, fietst of rijdt met de auto, allerlei bijzondere dieren en planten leven? Samen met Natuurmonumenten ga je op ontdekkingstocht!

    http://www.groenehart.nl/over-het-groene-hart/actuele-berichten/watersafari,

    Tijdens de watersafari ontdekken de leerlingen de rijke natuur boven en onder water van het nationaal park. Met een schepnetje worden de waterdiertjes gevangen en bewonderd. Aan boord van de excursieboot komen ook de planten en dieren die boven water leven aan bod.

    http://www.np-weerribbenwieden.nl/node/512

    Tijdens deze watersafari op de landelijke slootjesdag worden er waterbeestjes gevangen. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten wordt er gesnorkeld om het mooie onderwaterleven van vissen en waterplanten te bekijken.

    https://ivn.nl/afdeling/vecht-en-plassengebied/activiteiten/watersafari-bij-de-maarsseveense-plassen,

    "Getver", zegt Sophie, wanneer we na een onverwachte manoeuvre in de takken van een treurwilg verstrikt raken. "Spinnen". Sophie en ik zijn op watersafari in de buurt. In een kano met doorzichtige bodem peddelen we door de wijk.

    http://vorige.nrc.nl/krant/article1757725.ece,

    De Statencommissie voelt meer voor een kinderjungle als onderdeel van een serie educatieve attracties. Alternatieven als een enorme haaienbak, een watersafari en het genoemde informatiesysteem werden van tafel geveegd.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010961779:mpeg21:a0250,

    Veel dierentuinen worden thans steeds meer aangekleed in safaristijl. De dieren krijgen meer bewegingsruimte en een natuurlijker omgeving. Hoewel het publiek op de safariparken zelf een beetje is uitgekeken. De Beekse Bergen steekt nu geld in een watersafari.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003014008:mpeg21:a00149,